MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У понеділок десятки тисяч переселенців позбудуться свого статусу - Мінсоцполітики підготувало перелік тих, кому анулюють довідки ВПЛ

22.02.2016   
медіа група ХПГ

Міністерство соціальної політики розіслало в обласні Управління праці та соцзахисту населення лист з переліком переселенців, яким анулюється довідки ВПЛ. Відомо, що тільки в Запоріжжі 19 тисяч людей будуть в терміновому порядку зняті з обліку вимушено-переселених осіб.

Як повідомляє громадська організація «Донбас-SOS», листи зі списками тих, хто втратить статус переселенця, вже отримали управління праці та соцзахисту в Дніпропетровську, Маріуполі та деякий районах Луганської області. До переліку входять дані десятків тисяч людей, яким вже в понеділок анулюють їх довідки ВПЛ, а значить і позбавлять можливості користуватися тим, що з цими довідками пов'язано - пенсіями, адресною допомогою, допомогою міжнародних донорів та місцевих організацій.

Глава Міністерства соціальної політики Павло Розенко вже прокоментував те, що відбувається на своїй сторінці в Фейсбук. За словами Розенка, поширювані міністерством списки є результатом тримісячної спільної роботи Мінсоцполітики та СБУ. Єдина мета, яка цим переслідується - це боротьба з незаконними виплатами деяким громадянам, які не проживають на території, підконтрольній владі України. При цьому Розенко підкреслив, що мова йде не про скасування виплати, а про її призупинення.

«Якщо надійде інформація від міграційної служби, або сама людина звернеться в управління соцзахисту з тим, що СБУ помилилося - ми відразу відновимо всі виплати», - написав глава Мінсоцполітики на своїй сторінці.

Однак, активісти «Донбас-SOS» вважають, що дане твердження Розенко дозволяє припустити, що в ці списки може потрапити хто завгодно, і цілком можливо, що управління соцзахисту не завжди будуть інформувати переселенців про анулювання довідки. І тоді людям доведеться в черговий раз доводити, що вони мають на неї право.

«Ми припускаємо, що дані дії викличуть резонанс, - йдеться на сторінці організації «Донбас-SOS», - вже з понеділка в управління соцзахисту вишикуються черги з переселенців, а телефони управлінь, департаментів соцзахисту і самого Міністерства можуть загостритися від кількості дзвінків».

 Поділитися