MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Можливе повернення регіоналів до керівництва Донбасу.

14.03.2016   
медіа група ХПГ
Лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко, олігарх Рінат Ахметов і повноважний представник самопроголошеної ДНР на переговорах в Мінську Денис Пушилін прокоментували інформацію, що з'явилася в українських ЗМІ, про можливість створення на Донбасі адміністрацій, які очолили б фігури, які влаштовують і Київ, і Москву.

Лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко, олігарх Рінат Ахметов і повноважний представник самопроголошеної ДНР на переговорах в Мінську Денис Пушилін прокоментували інформацію, що з'явилася в українських ЗМІ, про можливість створення на Донбасі адміністрацій, які очолили б фігури, які влаштовують і Київ, і Москву.

Як повідомляє "Дзеркало тижня", серед кандидатів на керівництво такими називають олігарха Ріната Ахметова і лідера партії "Опозиційний блок" Юрія Бойко.

Український бізнесмен Рінат Ахметов заявив, що готовий на будь-які кроки для припинення війни на Донбасі і залишається прихильником досягнення миру за столом переговорів.

"Хочу відзначити, що прес-служба Ріната Ахметова ніколи не коментувала і не буде коментувати чутки і домисли. Але якщо ви запитаєте, на що готовий Рінат Ахметов? Рінат Ахметов готовий на все, щоб зупинити війну, щоб припинити страждання людей", - сказано в коментарі прес-секретаря на публікацію в "Дзеркалі тижня".

Прес-служба Опозиційного блоку також розмістила заяву Юрія Бойка з коментарем про можливий розвиток подій на Донбасі.

"Ми ведемо консультації з владою про те, щоб допомогти імплементувати Мінські угоди, припинити конфлікт і повернути Україні неконтрольовану територію і людей, які там живуть. Не тільки особисто я, але і члени Опозиційного блоку готові взяти участь в тому форматі, який дасть можливість виконати це завдання",- заявив Бойко.

Денис Пушилін, в свою чергу, назвав висунуту ідею абсурдною і порадив уважніше читати текст Мінських угод.

"Заява, яка з'явилася в українських ЗМІ, про те, що Порошенко пропонує призначити Ріната Ахметова керівником якоїсь міфічної "адміністрації окремих районів" показують позамежний рівень неадекватності, досягнутий правлячої київської клікою. Ця абсурдна ідея приписується Віктору Медведчуку. Якщо це так, то шановний пан Медведчук як постійний учасник Мінських переговорів повинен перечитати Комплекс заходів і радити Порошенко його неухильно виконувати. І перестати витрачати час на порожні фантазії, заявив Пушилін.

12 лютого 2015 року учасники програми Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України підписали в Мінську узгоджений з главами країн-учасниць "нормандської четвірки" (Росія, Німеччина, Франція і Україна) Комплекс заходів по виконанню Мінських угод. Документ, зокрема, передбачає припинення вогню, відведення важких озброєнь від лінії зіткнення, а також реформу конституції України з метою децентралізації та закріплення "особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей", проведення місцевих виборів на цих територіях. 

 Поділитися