MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Бомбу з літака скинули! Залишилися ми без даху над головою…’Основний етап ліквідації наслідків російського теракту на Каховській ГЕС завершеноЯк діяти у випадку викиду радіації та як Україна готується до можливого теракту РФ Перед підривом Каховської ГЕС у РФ дозволили не розслідувати аварії на небезпечних об’єктах, що сталися унаслідок воєнних дій і терактівНебо свідок. Пошук літака, що скинув бомби на Миколаїв 21 березня 2022 рокуВстановлено особи шістьох генералів РФ, які віддавали накази щодо захоплення Харківщини, — СБУ 40 днів від теракту в Оленівці: рідні полонених вимагають розслідуванняСьогодні – шоста річниця теракту в Харкові Туреччина знову потерпає від терактівТеракт на турецько-сирійському кордоні: кількість жертв продовжує зростатиЄСПЛ визнав прийнятними скарги стосовно теракту в БесланіВ Харькове снова терактУ Харкові після теракту розпочалась антитерористична операціяВасильківський «теракт» – підрив демонтованого Леніна«Дніпропетровські теракти» були «освячені» СБУ?Фантомні «теракти» у ХарковіВрадієвські ґвалтівники були активними учасниками рейдерського захоплення «Агрофірми Корнацьких».По неофициальным данным, в Белоруссии казнен Дмитрий Коновалов, приговоренный к смерти за теракт в минском метроУкраїнського правозахисника затримали у Білорусі у зв’язку з терактомВідкритий лист Юлії Тимошенко до Віктора Януковича щодо рейдерського захоплення осередків партії «Батьківщина»

Захоплення літака аерокомпанії EgyptAir: терористичний акт на підтримку ув’язнених жінок Єгипту, чи невдалий жарт? З’ясує слідство

29.03.2016   
Наталія Охотнікова, Вікторія Харченко
Сьогодні, 29 березня 2016 року, вранці невідомі особи захопили пасажирський авіалайнер Airbus A320, котрий проводив рейс із Олександрії до Каїру. Викрадач, на якому був «пояс смертника», пробрався до кабіни пілотів і затребував, щоб ті розвернули літак у напрямку Кіпру. Екіпаж спрацював професійно і повітряне судно благополучно здійснило посадку у головному аеропорті країни – Ларнаці.


Сьогодні, 29 березня 2016 року, вранці невідомі особи захопили пасажирський авіалайнер Airbus A320, котрий проводив рейс із Олександрії до Каїру. Викрадач, на якому був «пояс смертника», пробрався до кабіни пілотів і затребував, щоб ті розвернули літак у напрямку Кіпру. Екіпаж спрацював професійно і повітряне судно благополучно здійснило посадку у головному аеропорті країни – Ларнаці.

Загалом на борту знаходилася вісімдесят одна людина, причому серед них були й іноземні громадяни – із Італії, Великобританії та США. Уся вища влада Кіпру зреагувала максимально швидко та провела ефективні переговори із викрадачами, які дозволили звільнити пасажирів. Заручники виходили групами, вперед пропустили жінок із дітьми. Один із постраждалих вистрибнув через кабіну пілотів, ймовірно отримавши травми. Офіційної інформації відносно вбитих, на щастя, немає.

Цікавою є інформація щодо особи викрадача. Представники преси, які слідкували за ситуацію в режимі «реального часу» та офіційні особи держави дуже довго стверджували, що викрадач – житель Єгипту Ібрагім Самах, що працює в місцевому університеті , а такий відчайдушний крок він зробив заради своєї колишньої дружини, яка нині мешкає на Кіпрі. Мовляв, в цьому немає ніякого терористичного підґрунтя. Міністр іноземних справ Єгипту Самех Шукрі навіть дозволив собі доволі сміливу заяву, вказавши, що пан Самах - «неврівноважений». Трохи згодом помилка стала відомою широкому загалу. Влада навіть вибачилася перед чоловіком за те, що його ім’я було залучено до скандалу ( Ібрагім Самах насправді був одним із заручників).

Справжній викрадач – Сеіф Ель Дін Мустафа, є колишнім офіцером поліції та виступає проти політики президента Єгипту. Він викинув із літака лист арабською мовою, де вимагав звільнити ув’язнених у Єгипті жінок. Крім цього, він просив зустрічі із європейськими чиновниками.

Чоловік вийшов із літака самостійно із піднятими руками і здався поліції. Зазначимо, що перед цим він відпустив заручників, які весь цей час знаходилися поряд з ними – це чотири людини, у тому числі і пілот.

Тепер цією справою займаються місцеві правоохоронці, адже «істині мотиви викрадача, як і раніше, не зрозумілі».

 Поділитися