MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Як вимушеному переселенцю скористатися правом на медичну допомогу

09.04.2016   
Юрій Чумак

Міськрайонна громадська організація «Чугуївська правозахисна група» випустила інформаційний буклет «Захист медичних прав внутрішньо переміщених осіб, що мають хронічні захворювання».

У ньому можна найти відповіді на питання:
- Як вимушено переміщеній особі скористатися правом на медичну допомогу?
- Що робити, якщо в аптеці чи лікарні відмовляються надавати ліки?

Містяться відомості про групи населення, у разі амбулаторного лікування яких лікарські засоби за рецептами лікарів відпускаються безоплатно або з оплатою 50% їх вартості, наведено перелік категорій захворювань, у разі амбулаторного лікування яких лікарські засоби відпускаються безоплатно, а також додано зразки запиту на інформацію та скарги, які правозахисники радять надсилати, в разі порушення прав вимушених переселенців, що мають хронічні захворювання.

Буклет підготовлено Громадським центром з оцінки якості медичної допомоги, створеним МГО «Чугуївська правозахисна група» за підтримки програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження». Технічне сприяння у виданні буклету надано Харківською правозахисною групою.

Завантажити буклет можна тут:

Медбуклет для переселенців (pdf-file)

 Поділитися