MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Український депутат Олександр Онищенко заявив про наміри позиватися до України у Європейському Суді

15.08.2016   
ХПГ-інформ
Скандально відомий український депутат Олександр Онищенко, котрого звинувачують у незаконному привласненні грошових коштів шляхом створення шахрайської схеми, та називають «газовим королем» заявив, що має намір відстоювати своє чесне ім’я в Європейскому Суді з прав людини. Учора Онищенко дав розгорнутий коментар українським журналістам у якому, зокрема, зазначив, що в цій справі «є дві складові – економічна та політична».

Скандально відомий український депутат Олександр Онищенко, котрого звинувачують у незаконному привласненні грошових коштів шляхом створення шахрайської схеми та називають «газовим королем», заявив, що має намір відстоювати своє чесне ім’я в Європейскому Суді з прав людини. Учора Онищенко дав розгорнутий коментар українським журналістам у якому, зокрема, зазначив, що в цій справі «є дві складові – економічна та політична». Свої емоційні слова чоловік планує підтвердити фактами та документами на прес-конференції, що відбудеться найближчим часом у Лондоні. Також він заявив, що не переховується від слідства та не відмовляється від співпраці з останнім.

Нагадаємо, звинуваченyння у вчиненні низки злочинів були висунуті Онищенку в червні поточного року, коли Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура зробили гучну заяву про організовану злочинну групу, що займалася незаконною діяльністю. Головною дійовою особою цієї групи назвали Олександра Онищенка та найближчих поплічників нардепа, у тому числі його матір. Майже одразу після того, як він отримав повістку, пан Олександр покинув територію України, подавшись до Російської Федерації, а пізніше виїхавши до Лондона.

На початку липня Верховна Рада України нарешті прийняла постанову про зняття з нього депутатської недоторканності та подальший арешт. До речі, на його активи вже накладено арешт, зокрема, на ті сім міліонів доларів, що зберігаються у декількох латвійських банках. Депутата було подано у всеукраїнський розшук, відповідний запит був зроблений до Інтерполу. Кримінальна справа триває понині та навряд чи завершиться найближчим часом. Українська сторона зараз перемаймаєтся тим, щоб довести причетність бізнесмена і політика до «газових справ», аби домогтися його екстрадиції на батьківщину і вирішувати його долю тут. Онищенко, у свою чергу, погрожує у разі будь-якого тиску із боку слідства, просити політичний притулок у Великій Британії.

 Поділитися