MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Інтернет врятовано – Avaaz.org

09.09.2016   

Міжнародна мережа Avaaz.org, що займається проведенням глобальних кампаній, повідомила, що, схоже, у семирічній боротьбі проти корпоративних гігантів за врятування Інтернету, одержано перемогу.

У повідомленні йдеться, що команда проекту отримала підтвердження звідусіль – спочатку з США, потім із Бразилії та Індії. Минулого тижня Себаст’єн Соріано, голова органу регулювання Інтернету «ARCEP», високопоставлений чиновник із Франції, який має право вирішального голосу, ще до оголошення закону ЄС про захист Інтернету для півмільярда людей, сказав: «Маю визнати, що деякі з твітів і повідомлень, що я отримав, мене зворушили. Люди просили мене „врятувати Інтернет“ і „зупинити його захоплення корпораціями“… Я хотів відповісти всім».

«Корпорації хотіли зробити Інтернет швидким для найбагатших і повільним для решти. Ми виборювали принцип „мережевого нейтралітету“ – однаковий для геть усіх. Це була битва ґлобального масштабу, що охопила чотири континенти…» – йдеться в повідомленні.

«Телекомунікаційні корпорації активно шукають дірки в законі про мережевий нейтралітет, насилу завойованому. Ми зупинили їх», – заявляє команда Avaaz.org.

Інтернет – колосальний крок уперед у плані можливостей об’єднання людей. Мережева нерівність могла передати всю силу цих можливостей корпораціям – їх сайти завантажувались би швидше й працювали б краще, ніж сайти невеликих організацій, сторінки блоґерів.

Зараз мережевий нейтралітет є стандартом для всього Інтернет-простору.

 Поділитися