MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Війна на Донбасі: бойовики обстріляли Макіївку, Попасну, Північне.

28.10.2016   
Анастасія Єгорова

27-го жовтня моніторингова група ХПГ працювала над збором інформації та документуванням порушень прав людини в селі Північне Донецької області.
Село знаходиться поруч з лінією розмежування, тому майже кожного дня страждає від обстрілів. На сьогоднішній день зафіксовано 535 домів постраждалих від обстрілів.
Під час візиту монітори зафіксували обстріл, який стався 27-го жовтня о 6.30 ранку. За даними офіційних джерел, обстріл здійснювався із 82-міліметрової зброї. Потрапляння знарядь зафіксовані по вулицях Фестивальній, Павлова та Фінській.


Крім того, 26 жовтня з інформації прес-служби ГУ Нацполіціі в Луганській області відомо, що бойовики незаконного збройного формування так званої "ЛНР" продовжують обстрілювати підконтрольну українській владі територію Луганщини.
В результаті обстрілу поранення отримав 15-річний хлопець, пошкоджені будинки і є згорілі господарські будівлі місцевих жителів.
"В результаті вибуху снаряда у дворі будинку по вул. Гагаріна травми виличної області отримав 15-річний хлопець. Також вибухом пошкоджено два будинки, ворота гаража, паркан, вікна, літня кухня і автомобіль" ВАЗ 2109 "на вул. Гагаріна".
Також, в результаті обстрілу згоріли господарські будівлі, було пошкоджено дах гаража, огорожу по вул. Київській (сарай і літня кухня), пошкоджено водонасосну станцію в районі "Черемушки" міста Попасна, вікна в п’ятиповерховому будинку на вул. Бахмутській і автомобіль "ВАЗ 2199", який був припаркований поруч з будинком.


Дані факти були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано за ст. 258 КК України "Терористичний акт".
Слід також зазначити, що 27 жовтня 2016 року ввечері зафіксовано поранення 6-річної дівчики з Макіївки. Дівчинка жива, медики розцінюють її стан як середньої тяжкості. Про це повідомив в.о. голови міста Валерій Ляховець.
"Дівчинка зараз на госпіталізації, її стан середньої тяжкості. Їй надається уся необхідна допомога", - сказав він.
Нагадаємо, що напередодні Кіровський і Червоногвардійський райони Макіївки потрапили під обстріл. За уточненими вранці даними, в результаті обстрілу загинули двоє мирних жителів, ще п’ятеро отримали поранення.
Увечері 27 жовтня Макіївка потрапила під обстріл. Постраждали житлові масиви Східний (район магазину "Ельбрус") і Черемушки (К-7) в Червоногвардійському та Кіровському районах Макіївки. Є прямі влучення в житлові будинки. За уточненою інформацією, є двоє загиблих мирних жителів, поранено п’ять осіб, в тому числі - шестирічна дитина.
За офіційними даними адміністрації Макіївки, в результаті обстрілу поранена 6-ти річна дитина, двоє людей загинули, ще кілька отримали поранення.
"Пошкоджено два будинки в Кіровському районі Макіївки по провулку Газетний. Пошкоджено газова труба, відсутнє електропостачання. На місці аварії працюють співробітники МНС і працівники аварійних служб. Також постраждали житлові будинки в кварталі" Будівельник", - йдеться в повідомленні.
За інформацією РЕМ, в результаті обстрілу знеструмлено 19 ТП. Через пошкодження електропостачання була зупинена насосна "Північна", яка забезпечує водопостачання частини Червоногвардійського району і району "3/5". З метою безпеки гірників шахти "Чайкіно" виводили на поверхню.
Жителі Макіївки повідомляють в соцмережах, що снаряди потрапили в будинок № 10 на К-7, прямим потраплянням на 5-ому поверсі зруйнувало сходовий марш між 5 і 6 поверхом, утворилася діра 2 на 2 метри. На місце прибули співробітники МНС, поліції і швидка допомога, планується евакуація людей. У будинку і дитячому садку біля нього вибиті вікна.
Біля будинку № 10 загинув чоловік, йому відірвало голову. Там же поранений дитина. За словами очевидців, у дівчинки понівечене обличчя, її доставили в реанімацію, надають медичну допомогу.
Крім того, на К-7 снаряд потрапив в п’ятиповерхівку, в квартиру на першому поверсі. Повідомляється про загиблу жінку, інформація не підтверджена.
У зведенні в соцмережах повідомляють про пошкодження і потрапляннях:
• -«на К7 пер.Газетний прилетіло в житловий будинок
№7, там пожежа є постраждалі».
• - «на к-7 газова труба горить (з наступним вибухом труби)».
• - «потрапило на Ельбрусі в 3 поверхівку шиферу дафіга».
• - «кілька прильотів в район 32 зони, поблизу житлових масивів».
• - «приліт в житловий будинок вул.Героїв Сталінграда 73/40, між дахом і 3-м поверхом. Жертв начебто немає».
• - «Східний, потрапили в будинок навпроти АТБ. 4-поверхівка цегляна. Ппц».
• - «Шлях Ілліча біля магазину, де автодром теж потрапляння є!»
• - «Снаряд потрапив в будинок 73 по вулиці Коккінакі. Це Східний. Загинув чоловік».

 Поділитися