MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Неконтрольований біль – 2016. Що змінилось? ПРЕС - АНОНС

24.01.2017   
медіа група ХПГ
Як змінилось законодавство щодо обігу та призначення опіоїдних анальгетиків за останні роки та які рекомендації міжнародних правозахисних організацій було виконано Урядом України? Скільки пацієнтів щороку потребують знеболення та як його призначають лікарі в стаціонарі та вдома? Яка ситуація з доступністю опіоїдних анальгетиків в різних регіонах України?  Відповідв на всі ці питання ви отримаєте під час публічної дискусії з представниками правозахисних організацій. 

ПРЕС-АНОНС

Неконтрольований біль – 2016. Що змінилось?
Регіональна презентація – м. Харків

Запрошуємо на обговорення ситуації щодо доступу до адекватного знеболення в Україні з представниками правозахисних організацій.

Дискусія відбудеться 26 січня об 11.00 в м. Харків, Fabrika Space, за адресою вул. Благовіщенська 1.

Питання до обговорення:

1. Як змінилось законодавство щодо обігу та призначення опіоїдних анальгетиків за останні роки та які рекомендації міжнародних правозахисних організацій було виконано Урядом України?
2. Скільки пацієнтів щороку потребують знеболення та як його призначають лікарі в стаціонарі та вдома?
3. Яка ситуація з доступністю опіоїдних анальгетиків в різних регіонах України? - короткий звіт проекту документування історій пацієнтів, які потребують знеболення в Україні.
4. Права паліативних пацієнтів в Україні та світі.

Учасники та учасниці презентації:

1. Леся Брацюнь, радниця Міністерства охорони здоров’я України, експертка з паліативної допомоги, м. Київ.
2. Темченко Олена, заступник начальника Департаменту – начальник відділу з питань попередження неналежного поводження в діяльності установ освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення, м. Київ.
3. Андрій Роханський, лікар, директор ГО «Інститут правових досліджень і стратегій» м. Харків.
4. Людмила Андріїшин, керівниця виїзного паліативного відділення Івано-Франківського обласного Центру паліативної допомоги, головний позаштатний спеціаліст Обласного управління охорони здоров’я з паліативної допомоги в Івано-Франківській області, м. Івано-Франківськ.

5. Ксенія Шаповал, менеджерка програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження», м. Київ.

Під час заходу будуть презентовані 10 історій важкохворих пацієнтів, зібраних в рамках проекту документування порушень права доступу до знеболення в Україні. Всього було опитано більше 100 пацієнтів та 30 медичних працівників в 10 регіонах України.

Попередній звіт Human Rights Watch "Неконтрольований біль", опублікований 2011 року, та перелік рекомендацій для Уряду України доступний за посиланням: https://hrw.org/uk/news/2011/05/12/242899

Сторінка на Facebook – Паліативна допомога в Україні https://facebook.com/PalliativecareinUkraine/

Програмна ініціатива "Громадське Здоров’я"
Міжнародного Фонду “Відродження”
http://irf.ua/health


Телефон для акредитації преси: 0503250155, e-mail: [email protected] Луб’яна Ольга

 Поділитися