MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Десятирічного хлопчика родичі вивезли з Маріуполя до окупованого Донецька без згоди матері

31.01.2017   
медіа група ХПГ

Десятирічного хлопчика родичі вивезли з Маріуполя до окупованого Донецька без згоди матері, - повідомляє відділ комунікації ГУНП в Донецькій області.

У поліцію звернулася мешканка Маріуполя з повідомленням, що її син не повернувся додому зі школи. Вже через кілька годин, в ході першочергових розшукових заходів, поліцейські з’ясували, що, скориставшись виданою раніше довіреністю, хлопчика зі школи забрали його дідусь і бабуся і вивезли в окуповане місто. Зараз поліцейські вживають заходів, щоб дитину було повернуто матері.

30 січня до поліцейських звернулася уродженка Донецька, 1983 року народження, яка зараз живе в селищі Старий Крим разом зі своїм десятирічним сином. Жінка повідомила, що її дитина пішла в школу і не повернулася, де знаходиться син, вона не знає. При цьому близько 14.00 дня їй подзвонив невідомий і повідомив, що хлопчик знаходиться в окупованому Донецьку.

Поліцейські з’ясували, що жінка раніше жила в Донецьку разом з чоловіком і сином. Правоохоронці встановили, що чоловік воював в рядах незаконного збройного формування так званої ДНР і загинув в серпні 2016 року. Після цього донеччанка разом з дитиною переїхала до Маріуполя.

"У Донецьку залишилися дідусь і бабуся хлопчика по материнській лінії. Поліцейські з’ясували, що саме вони близько 13.00 забрали хлопчика зі школи в Старому Криму. Скориставшись документами на право перетину кордону, які раніше підписала мати хлопчика, дитину вивезли через КПВВ с. Піщевік. Дідусь хлопчика, донеччанин 1953 року народження, заявив, що дитина буде жити і вчитися в Донецьку", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські встановлюють всі обставини події і вживають заходів, щоб дитину повернути матері.

 Поділитися