MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кінець дружбі між «республіками»

10.02.2017   
Яна Смелянська
На кордоні "ЛНР" з "ДНР" товар тепер можна перевозити тільки через три пункти контролю.

У "Державному митному комітеті" штучно створеної "ЛНР" назвали місця розташування основних пунктів контролю на адміністративному кордоні "ЛНР" та "ДНР". Тепер можливим стало перевозити будь-який товар між "республіками" тільки через спеціально встановлені пункти.

Про це 10 лютого повідомили інформаційні ресурси псевдореспублікі.

На сайті "Ради міністрів ЛНР" навіть опублікували розпорядження «Об организации таможенного и ветеринарного контроля на административной границе с Донецкой Народной Республикой», в якому чітко прописані координати тимчасових пунктів митного контролю, крім яких переміщати товар заборонено.

Отже пункти контролю:

- «Чорнухине» в районі селища Чорнухине Перевальського району на а/д М-04 Київ-Дніпропетровськ-Луганськ-Ізварине;

- «Чорнухине - 1» в районі селища Чорнухине Перевальського району на км 767 + 700 а/д М-03 Київ-Харків-Довжанський;

- «Міусинськ» в районі міста Міусинськ Антрацитівського району на км 174 + 000 а/д Н-21 Старобільськ-Луганськ-Красний Луч-Макіївка-Донецьк».

Також в повідомленні зазначили, що переміщення товарів крім тимчасових пунктів митного контролю вважається порушенням митних правил і тягне за собою адміністративну відповідальність, а в деяких випадках і кримінальну.

У «постанові» також встановили норми провозу товарів фізичними особами для особистого користування.

Про причини можна тільки здогадуватися. Швидше за все ніхто з "глав республік" не хоче розставатися із зовнішніми фінансовими потоками.

Як на мене так наявність "митниці" і такі жорсткі правила її перетину в псевдореспубліках - найкращий доказ того, що шансів на об'єднання в одну республіку "Новоросію" у невизнаних новоутворень на сході України все менше і менше.

 Поділитися