MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Решение ЕСПЧ по делу Развозжаев против России и Украины и Удальцов против РоссииРешение ЕСПЧ по делу Беляева и других против УкраиныРешение ЕСПЧ по делу Петухова против Украины (№ 2)Страсбургский счет: ЕСПЧ в вопросах и ответахРешение ЕСПЧ по делу Бурли и других против УкраиныРешение ЕСПЧ по делу Криволапова против УкраиныРешение ЕСПЧ по делу Щербакова против УкраиныРешение ЕСПЧ по делу Щербакова против Украины (ОКОНЧАТЕЛЬНОЕ)Решение ЕСПЧ по делу Вишнякова против УкраиныРешение ЕСПЧ по делу Михайловой против УкраиныРешение ЕСПЧ по делу Чумака против УкраиныРешение ЕСПЧ по делу И. Н. против УкраиныРешение ЕСПЧ по делу Синьковой против УкраиныРешение ЕСПЧ по делу Цезарь и другие против УкраиныРешение ЕСПЧ по делу Шабельника против Украины (№ 2)Решение ЕСПЧ по делу Боец против УкраиныРешение ЕСПЧ по делу Барышевой против УкраиныРешение ЕСПЧ по делу Виленчика против УкраиныРешение ЕСПЧ по делу Ростовцева против УкраиныРешение ЕСПЧ по делу Нины Куценко против Украины

Європейський Суд визначив: надати пояснення щодо лікування у рамках СІЗО

28.04.2017   
ХПГ-інформ
Сьогодні, 28 квітня 2017 року Європейський Суд прийняв до розгляду заяву адвоката ХПГ Наталії Охотнікової про застосування невідкладних заходів за правилом 39 Регламенту Суду в інтересах пана О. За вказівкою Суду, Уряд України має невідкладно перевести до спеціалізованої медичної установи пана О. та провести всебічне медичне дослідження, і, у разі необхідності, провести операцію. Сподіваємось, стан здоров’я пана О. стабілізується найближчим часом і він отримає медичне обслуговування за найвищими стандартами.

Сьогодні, 28 квітня 2017 року Європейський Суд прийняв до розгляду заяву адвоката ХПГ Наталії Охотнікової про застосування невідкладних заходів за правилом 39 Регламенту Суду в інтересах пана О.

Суть справи коротко полягає у наступному.
У вересні 2017 року пан О., який перебував у СІЗО, переніс гострий ішемічний інфаркт. Однак, незважаючи на важкий стан Заявника, працівники районної лікарні пропускали в реанімаційне відділення співробітників поліції для нібито невідкладних слідчих дій, хоча Заявник на той час перебував під вартою понад 2 місяці і всі невідкладні слідчі дії в рамках кримінального провадження вже мали бути проведені.

Заявник неодноразово звертався до медичної частини СІЗО з проханням провести йому належну реабілітацію згідно з вимогами медичних протоколів, на що отримував відмови.

Внаслідок цього стан Заявника після інфаркту настільки погіршився, що у нього сформувалася аневризма передньої стінки лівого шлуночка.

У квітні 2017 року, під час проведення судового засідання Заявнику стало настільки погано, що йому була викликана невідкладна медична допомога. Тиск Заявника піднявся до 160/90, він відчував біль в грудях, слабкість. Лікарі поставили йому діагноз «Стабільна стенокардія, постінфарктний стан, гіпертонічна хвороба 3 ступеня, інвазія аневризми» та рекомендували йому курс ліків та реабілітації, який неможливий у рамках СІЗО.

Зневірившись у національних механізмах, пан О. звернувся до Харківської правозахисної групи, спеціалістами якої і було складено заяву про застосування невідкладних заходів стосовно його лікування.

За вказівкою Суду, Уряд України має надати невідкладні пояснення щодо стану здоров’я пана О. та можливості перевести його до спеціалізованої медичної установи та провести всебічне медичне дослідження, і, у разі необхідності, провести операцію.

Сподіваємось, стан здоров’я пана О. стабілізується найближчим часом і він отримає медичне обслуговування за найвищими стандартами.

 Поділитися