MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

8 населених пунктів Донеччини вже не відновити в результаті бойових дій

02.06.2017   
медіа група ХПГ

У Донецькій області серед зруйнованих бойовиками населених пунктів є вісім, які вже не підлягають відновленню.

Про це повідомила в Facebook представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко.

"Європейська делегація була вражена наслідками обстрілів Широкино, яке не підлягає відновленню. І таких населених пунктів, які не підлягають відновленню (а навколо Широкино ще більша проблема з замінуванням, в т.ч. Узбережжя Азовського моря), тільки в Донецькій області - вісім. Про це повідомив глава ОВГА П.Жебрівський ", - розповіла вона.

За словами Геращенко, Україна виступає за повну демілітаризацію Широкино і збільшення тут патрулів СММ ОБСЄ, адже в 10 км звідси багатотисячний Маріуполь.

Вона підкреслила, що тут повинен цілодобово працювати постійний хаб місії.

"Я вірю, що кожен візит на Донбас наших європейських партнерів додає аргументів щодо санкцій проти РФ, яка принесла горе і смерть на цю прекрасну землю", - зазначила Ірина Геращенко.

Як повідомлялося в ЗМІ раніше, незважаючи на встановлений черговий "режим тиші", підрозділи російсько-терористичних військ продовжили надавати збройні провокації проти позицій ВС України. За останню добу 28 разів бойовики використовували зброю, в тому числі міномети забороненого мінськими угодами калібру.

 Поділитися