MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Мінську домовилися про часткове погашення заборгованості ОРЛО за воду

03.07.2017   
медіа група ХПГ

Економічна підгрупа Тристоронньої контактної групи на засіданні в Мінську в середу, 28 червня, домовилася про часткове погашення заборгованості за спожиту в окремих районах Луганської області воду. Про це на сторінці в Facebook повідомляє прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

«У рамках економічної підгрупи вдалося домовитися про погашення частини заборгованості за спожиту в ОРЛО воду», - написала вона.

При цьому вона підкреслила, що, «незважаючи на великий борг, Попаснянський водоканал продовжує поставляти воду на непідконтрольну Україні частину Луганської області».

Дарина Оліфер також повідомила, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) представив пропозиції щодо реконструкції моста в смт. Станиця Луганська Луганської області, які українська сторона підтримала.

Нагадаємо, за даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, протягом тривалого часу комунальне підприємство «Попаснянський районний водоканал» забезпечував водопостачанням споживачів ОРЛО, не отримуючи жодної компенсації за споживання. За цей час у підприємства накопичилася заборгованість за спожиті ресурси, в тому числі за електроенергію, зокрема, сума боргу за електроенергію становить 145 млн грн.

Підприємство забезпечує потреби населення, промислових і інших груп споживачів у послугах з централізованого водопостачання та водовідведення. Це близько 50 тис. людей на підконтрольній українській владі території і близько 400 тис. людей на території ОРЛО.

Детальніше про ситуація з водопостачанням на окуповані регіони Луганської області читайте ТУТ

 

 Поділитися