MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Скандал через публікацію 15 тис. прізвищ призовників (+ВІДЕО)

05.12.2017   
ХПГ-інформ
22 листопада Львівський військкомат оприлюднив персональні дані 15 000 призовників. Це – явне порушення прав людини, покарання за яке передбачене українським законодавством.

22 листопада на своїй сторінці у Facebook Львівський військкомат оприлюднив імена, по батькові та прізвища, а також дату народження та район проживання 15 000 призовників. Це викликало скандал, бо є розголошенням персональних даних, за яке в українському законодавстві передбачено покарання.

Сторінка була доступна протягом 7 годин, але потім доступ до неї став неможливий. Представники військкомату кажуть – через перевантаження, і публікація виправленого списку буде відновлена, бо дійсно – деякі особи мають право на відтерміновання призову й їхні прізвища потрапили до списку помилково.

Узагалі, осінній призов 2017 року не минув без скандалів. Нагадаємо, зокрема, про скарги на «відловлювання» призовників-ухильників прямо під стінами розважальних закладів у Львові, коли в ніч з 3 на 4 листопада військові та поліція заблокували популярний серед молоді провулок Крива Липа й перевіряли документи, а також намагалися зайти із перевіркою до розважального закладу «Парадокс».

Дивіться сюжет телеканалу ЧП.INFO:

03.12.2017, 23:00

 Поділитися