MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Захист оскаржив арешт Оюба Тітієва

15.01.2018   
ХПГ-інформ
Захист глави чеченського представництва «Меморіалу» оскаржив його арешт. Також стало відомо, що родина правозахисника виїхала з Чечні через погрози.

Як повідомив адвокат Петро Заїкін, захист глави чеченського представництва правозахисного центру «Меморіал» Оюба Тітієва оскаржив його арешт. Інформація про це 12 січня з’явилася на сайті російської редакції «Радио Свобода».

Напередодні Шалінський міський суд Чечні арештував О. Тітієва на два місяці за звинуваченням у зберіганні наркотиків. Сам Тітієв провину заперечує. Він заявив у суді, що наркотики йому підкинув співробітник поліції. Правозахисник написав заяву до регіонального Слідчого комітету, вимагаючи порушити справу проти поліціянта.

Провідні міжнародні правозахисні організації закликали російську владу звільнити Тітієва. «Меморіал» вважає справу проти Тітієва сфабрикованою.

Як передав сайт «Радио Свобода» 14 січня, родина Оюба Тітієва залишила Чечню. Про це повідомив адвокат П. Заїкін. Він зазначив, що родичі зробили це через погрози. Адвокат припускає, що погрозами силовики намагаються отримати від правозахисника зізнань. Заїкін не уточнив, залишили родичі Тітієва країну чи залишаються в Росії.

Раніше вони, а також сам Тітієв, повідомляли, що правоохоронні органи загрожували ним порушенням справи за статтею про тероризм або зберігання наркотиків.

Оюб Тітієв

 Поділитися