MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Чечня: Поліціянти перетрусили офіс «Меморіалу»

19.01.2018   
ХПГ-інформ
Під час трусу виявили «підозрілі» цигарки.

Сьогодні вранці до грозненського «Меморіалу» прийшли поліціянти для проведення трусу в рамках кримінальної справи проти керівника чеченського відділення Оюба Тітієва. Про це повідомила «Новая газета».

Попри те, що один зі співробітників повідомив поліціянтам про те, що керівник «Меморіалу» Олег Орлов зараз перебуває в регіоні й готовий за короткий час під’їхати до офісу, щоби бути присутнім під час слідчих дій, трус розпочали без нього.

Поліціянти вилучили попільничку, а також нібито виявили «непідпалені цигарки, з вигляду звільнені від тютюну і знов заповнені чимсь».

16 і 18 січня до хазяйки квартири, яку чеченський «Меморіал» орендує під офіс, приходили поліціянти. Першого разу вони вимагали документи про оренду, другого – ключи від квартири.

Нагадаємо, в ніч проти 17 січня невідомі підпалили офіс «Меморіалу» в Назрані (Інгушетія). Олег Орлов вважає, що підпал офісу пов’язаний із затриманням Тітієва. Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова вимагала знайти й покарати винних у підпалі. Глава Чечні Рамзан Кадиров назвав Тітієва наркоманом.

Оюба Тітієва затримали 9 січня. Його звинувачують у зберіганні 180 грамів марихуани. Зараз Тітієв заарештований і перебуває в ІТТ. Слідчу групу у справі Тітієва збільшено до чотирьох чоловік у зв’язку із особливою складністю розслідування.

 Поділитися