MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Росія: підпал авта ПЦ «Меморіал» у Махачкалі

24.01.2018   
ХПГ-інформ
На думку члена ПЦ «Меморіал» Олега Орлова, «це, цілком очевидно, черговий акт залякування».

Як повідомляє сайт міжнародного товариства «Меморіал», пізно ввечері 22 січня в Махачкалі (Дагестан) підпалили авто ПЦ «Меморіал» у Дагестані. Водій, як часто буває, припаркував машину біля свого дому. Близько 22 години йому зателефонував сусіда й сказав, що машина горить. Пожежники приїхали швидко, тому вогонь пошкодив лише передню частину авта: згоріли колесо та ґумові ущільнення, обгоріла фарба на капоті. Місце злочину оглянув дільничний оперуповноважений поліції, почав працювати слідчий.

Член Ради ПЦ «Меморіал» Олег Орлов так прокоментував те, що відбулося: «Це, цілком очевидно, черговий акт залякування. Важко сприймати послідовність подій: підкидання наркотиків Оюбу Тітієву, підкидання підозрілих предметів до офісу „Меморіалу“ в Грозному, підпал офісу в Назрані, а зараз спроба спалити машину в Махачкалі – інакше, як ланки одного ланцюга. Щодо „Меморіалу“ триває залякування, страхання, тобто – терор. Машину підпалила, цілком можливо, якась місцева шпана, але будь-якій неупередженій людині очевидно, що наймачів оцих паліїв, організаторів злочину, варто шукати в Чеченській Республіці».

У середині дня 23 січня на мобільний телефон представництва ПЦ «Меморіал» у Махачкалі надійшло СМС-повідомлення: «Ви ходите над прірвою. Зачиніться! Наступного разу разом із вами офіс підпалимо ваш. Машина сигнал». За кілька хвилин подзвонили з того самого номеру: «СМС читай! Наступного разу… наступного разу…» На цьому зв’язок урвався.

Фото з сайту memohrc.org

 Поділитися