MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Звернення Міжнародного Меморіалу до російської та міжнародної громадськостіЧечня: Кадиров про Тітієва, Бакаєва, правозахисників і журналістівРосія: Підпал офісу «Меморіалу» в НазраніЗахист оскаржив арешт Оюба ТітієваРосія: Необґрунтований арешт правозахисника в ЧечніУ Чеченській республіці затримано правозахисникаЧечня: справу Оюба Тітієва передано з МВС до Слідчого комітетуРосія: Оюб Тітієв – політв’язеньЧечня: суд залишив політв’язня Оюба Тітієва під вартоюЧечня: Оюбу Тітієву продовжили тримання під вартоюОюб Тітієв став лауреатом міжнародної премії Вацлава ГавелаОюб Тітієв став лауреатом премії «За права людини і верховенство права»Чеченському правозахиснику Тітієву дали 4 роки колоніїРФ: Оюб Тітієв не оскаржуватиме вирокРФ: Оюба Тітієва перевели з СІЗО до колонії-поселенняРФ: Оюб Тітієв попросив про УДЗ

Верховний суд Чечні відхилив апеляцію на арешт Оюба Тітієва

26.01.2018   
ХПГ-інформ
Як і раніше Оюб Тітієв наполягає на тому, що невинний у злочині, в якім його звинувачують, і що кримінальна справа щодо нього є повністю сфальсифікованою.

Як повідомив сайт Міжнародного Меморіалу, ввечері 25 січня Верховний суд Чеченської Республіки розглянув і залишив без задоволення апеляційну скаргу керівника представництва Правозахисного центру «Меморіал» у м. Грозному Оюба Тітієва та його адвоката на ухвалу Шалінського міського суду від 11 січня про запобіжний захід у вигляді заарештування на два місяці – до 9 березня.

Засідання, призначене на 11:00, відбулося о 17:00, оскільки ранком Оюб Тітієв до суду доставлений не був. Тітієв розповів своєму адвокатові Петрові Заїкіну, що напередодні, 24 січня, його відвезли до відділу МВС РФ у Курчалоївському районі Чеченської Республіки для проведення слідчих дій, але жодних слідчих дій за його участі не було і в той самий день його відвезли назад до СІЗО-1 м. Грозного. ому його не доставили до Верховного суду на призначений час, він не знає.

Як і раніше Оюб Тітієв наполягає на тому, що невинний у злочині, в якім його звинувачують, і що кримінальна справа щодо нього є повністю сфальсифікованою.

Оюб Тітієв у суді. 25 січня 2018 року. Фото з сайту memohrc.org

 Поділитися