MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Прес-конференція «Захист прав цивільного населення у зоні АТО: необхідність формування державної політики щодо громадян, які отримали поранення та інвалідність» (АНОНС)Захист прав цивільного населення у зоні АТО: необхідність формування державної політики щодо громадян, які отримали поранення та інвалідність (ПРЕС-РЕЛІЗ)Чинне законодавство не захищає цивільних, які у полоні отримали інвалідність, а також тих, хто через війну зазнав фізичних та моральних травм (ПРЕС-РЕЛІЗ)Прес-конференція «Масштаби порушень прав цивільного населення, постраждалого від війни на Сході України, та проблеми його захисту» (ПРЕС-АНОНС)Втрати цивільного населення внаслідок воєнного конфлікту на Сході України (2014–2018 рр.)Правозахисники оприлюднили попередні результати дослідження про порушення прав цивільного населення, постраждалого від війни на Сході України, та проблеми його захисту (ПРЕС-РЕЛІЗ)Екстраординарні порушення прав людини в ході збройного конфлікту на сході України у 2014–2018 рр. та Міжнародний кримінальний суд (ПРЕС-АНОНС)«Екстраординарні порушення прав людини в ході збройного конфлікту на сході України у 2014–2018 рр. та Міжнародний кримінальний суд» (ПРЕС-РЕЛІЗ)

Прес-конференція "Захист прав цивільного населення у зоні АТО"

05.02.2018   
медіа-група ХПГ
5 лютого 2018 в прес-центрі Главкома відбулась прес-конференція на тему: «Захист прав цивільного населення у зоні АТО: державна політика щодо громадян, які отримали поранення та інвалідність?»  

5 лютого 2018 в прес-центрі Главкома відбулась прес-конференція на тему: «Захист прав цивільного населення у зоні АТО: державна політика щодо громадян, які отримали поранення та інвалідність?»

Спікери:

Євген Захаров, директор Харківської правозахисної групи;

Микола Козирев, голова правління Громадського комітету захисту конституційних прав та свобод громадян;

Валерій Новиков, голова правління Луганського обласного правозахисного центру «Альтернатива».

На прес-конференції спікери говорили про необхідність формування державної політики щодо цивільних осіб, які отримали поранення та інвалідність в зоні проведення АТО.

На сьогодняшній день цивільні особи, що були поранені в ході військового конфлікту та особи, які отримали травми внаслідок катувань, не мають належного захисту з боку українського законодавства. В правовому полі України статус таких осіб не закріплений; відсутні пільги, компенсації та будь-яка інша системна допомога, яка має надаватися державою цивільному населенню, постраждалому від обстрілів.

В країні впродовж трьох з половиною років не створений єдиний реєстр обліку поранених цивільних осіб, відсутня інформація щодо їхньої кількості та потреб.

На сьогоднішній день потрібно домогтися відповідних змін до законодавства, щоб кожна людина змогла відчути захищеність своєї держави.

 Поділитися