MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Верховний суд Чечні відхилив апеляцію на арешт Оюба ТітієваЗвернення Міжнародного Меморіалу до російської та міжнародної громадськостіЧечня: Кадиров про Тітієва, Бакаєва, правозахисників і журналістівРосія: Підпал офісу «Меморіалу» в НазраніЗахист оскаржив арешт Оюба ТітієваРосія: Необґрунтований арешт правозахисника в ЧечніУ Чеченській республіці затримано правозахисникаРосія: Оюб Тітієв – політв’язеньЧечня: суд залишив політв’язня Оюба Тітієва під вартоюЧечня: Оюбу Тітієву продовжили тримання під вартоюОюб Тітієв став лауреатом міжнародної премії Вацлава ГавелаОюб Тітієв став лауреатом премії «За права людини і верховенство права»Чеченському правозахиснику Тітієву дали 4 роки колоніїРФ: Оюб Тітієв не оскаржуватиме вирокРФ: Оюба Тітієва перевели з СІЗО до колонії-поселенняРФ: Оюб Тітієв попросив про УДЗ

Чечня: справу Оюба Тітієва передано з МВС до Слідчого комітету

08.02.2018   
ХПГ-інформ
Нагадаємо, Тітієва звинувачують у зберіганні наркотиків. Товариство «Меморіал» заявило, що кримінальну справу проти Тітієва сфальсифіковано.

Вчора, 7 лютого, адвокату Петру Заїкіну з Шалінського міського суду Чеченської Республіки надійшло повідомлення про те, що кримінальну справу за обвинуваченням керівника представництва Правозахисного центру «Меморіал» у місті Грозному Оюба Тітієва в незаконному обороті наркотиків рішенням заступника прокурора ЧР вилучено зі слідчого відділу Курчалоєвського відділу МВС і передано для подальшого розслідування до слідчого управління Слідчого комітету РФ у Чеченській Республіці. Про це повідомив Правозахисний центр «Меморіал».

Адвокат звертався до Шалінського міського суду в зв’язку з поданою ним туди скаргою, в якій він просить визнати незаконною бездіяльність слідчих Курчалоєвського відділу МВС у кримінальній справі стосовно Тітієва. 12 січня Заїкін подав слідчому клопотання про виїмку відеозаписів системи відеоспостереження за територією, яка прилягає до будівлі відділу МВС Курчалоєвського району, і його внутрішніми приміщеннями з 9 до 13 годин 9 січня та про залучення їх як доказів до матеріалів кримінальної справи.

Незважаючи на те, що спливли встановлені законом терміни для ухвалення рішення за клопотанням, відомостей про рішення адвокат не отримав.

Тепер справу буде доручено слідчим іншого відомства.

Нагадаємо, Оюба Тітієва звинувачують у зберіганні наркотиків (ч. 2 ст. 228 КК РФ). Провину він не визнає, наполягаючи, що пакет з марихуаною в його машину підкинули. Товариство «Меморіал» заявило, що кримінальну справу проти Тітієва сфальсифіковано.

 Поділитися