MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Росія: Оюб Тітієв – політв’язеньЧечня: справу Оюба Тітієва передано з МВС до Слідчого комітетуВерховний суд Чечні відхилив апеляцію на арешт Оюба ТітієваЗвернення Міжнародного Меморіалу до російської та міжнародної громадськостіЧечня: Кадиров про Тітієва, Бакаєва, правозахисників і журналістівРосія: Підпал офісу «Меморіалу» в НазраніЗахист оскаржив арешт Оюба ТітієваРосія: Необґрунтований арешт правозахисника в ЧечніУ Чеченській республіці затримано правозахисникаЧечня: Оюбу Тітієву продовжили тримання під вартоюОюб Тітієв став лауреатом міжнародної премії Вацлава ГавелаОюб Тітієв став лауреатом премії «За права людини і верховенство права»Чеченському правозахиснику Тітієву дали 4 роки колоніїРФ: Оюб Тітієв не оскаржуватиме вирокРФ: Оюба Тітієва перевели з СІЗО до колонії-поселенняРФ: Оюб Тітієв попросив про УДЗ

Чечня: суд залишив політв’язня Оюба Тітієва під вартою

06.03.2018   
ХПГ-інформ
Захист клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді особистої поруки – за Тітієва поручилися кандидати в президенти РФ Явлінський і Собчак.

Сьогодні, 6 березня, Старопромисловський районний суд міста Грозного (Чеченська Республіка) продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо керівника грозненського представництва Правозахисного центру «Меморіал» Оюба Тітієва на два місяці – до 9 травня 2018 року. Про це повідомив ПЦ «Меморіал» на своєму сайті.

Представники слідства клопотали про продовження Тітієву терміну тримання під вартою на два місяці, аргументуючи це тим, що, на їхню думку, Тітієв може сховатися від органів слідства, чинити тиск на свідків, погрожувати їм, знищити докази у справі. Аргументація слідства обмежувалася загальними словами. На прохання ж адвоката Петра Заїкіна, який працює за угодою з ПЦ «Меморіал», конкретизувати свої побоювання, відповіді не було.

Захист клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді особистої поруки – за Оюба Тітієва поручилися кандидати в президенти РФ Григорій Явлінський і Ксенія Собчак.

Фото з сайту ПЦ «Меморіал»

Присутній на засіданні Г. Явлінський виступив перед судом, особисто поручившись, що О. Тітієв буде приходити за викликом до суду, не буде перешкоджати слідству, впливати на свідків і займатися іншою незаконною діяльністю.

Після годинної наради суд ухвалив задовольнити клопотання слідства й залишити Оюба Тітієва під вартою ще на два місяці.


Нагадаємо, Оюба Тітієва звинувачують у зберіганні наркотиків (ч. 2 ст. 228 КК РФ). Провину він не визнає, наполягаючи, що пакет з марихуаною в його машину підкинули. Товариство «Меморіал» заявило, що кримінальну справу проти Тітієва сфальсифіковано.

Правозахисний центр «Меморіал» вважає Оюба Тітієва не тільки цілком невинуватим, але й політв’язнем. «Ми вимагаємо його негайного звільнення й притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до фабрикування його кримінальної справи», – мовиться в заяві ПЦ «Меморіал», опублікованій 13 лютого 2018 року на сайті організації.

 Поділитися