MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На святкуванні Дня Волі в Білорусі затримали більш ніж 120 людей

26.03.2018   
ХПГ-інформ
У цілому 25 березня у Білорусі затримали близько 120 людей (нарівно в Мінську та регіонах), більшість з яких відпустили без складання протоколу, але на деяких чекають суди.

25 березня – День Волі в Білорусі. Цього року відзначалося століття з дня проголошення Білоруської народної республіки (БНР). Центральною подією святкування був концерт «Свято Незалежності», який відбувся на майданчику біля Оперного театру в Мінську і тривав шість годин. За різними даними туди прийшли від 20 до 50 тисяч чоловік, – повідомляє сайт «Радыё Свабода». Концерт був дозволений міською владою столиці Білорусі.

Фото Сергія Гуділіна (газета «Наша Ніва»)

Під час концерту люди в цивільному почали вибірково «виловлювати» за територією Оперного перехожих, які тримали національну символіку – стрічки, прапорці, повітряні кульки. По закінченні заходу правоохоронці затримували в місті людей з біл-червоно-білими прапорами.

Провести несанкціонований похід на День Волі не вдалося – учасників акції затримали під час збору на площі Якуба Колоса, у цілому більше за 30 чоловік. Ініціаторів демонстрації на чолі з Миколою Статкевичем і Володимиром Нєкляєвим затримали не передодні й звільнили після закінчення дозволеного концерту.

У цілому 25 березня у Білорусі затримали близько 120 людей (нарівно в Мінську та регіонах), більшість з яких відпустили без складання протоколу, але на деяких чекають суди.

Фото Сергія Гуділіна (газета «Наша Ніва»)

Абоненти мобільних операторів і журналісти скаржилися на проблеми із зв’язком біля Оперного театру, а також у районі площі Я. Колоса, коли затримували потенційних учасників походу. На думку технічного експерта, який побажав зберегти анонімність, якщо проблеми із зв’язком у районі Оперного можна було б списати на велику кількість людей, які одночасно користувалися мобільними пристроями і «поклали» мережу, пояснити слабкий мобільний сигнал у журналістів під час превентивних затримань на площі Я. Колоса, складно.

 Поділитися