MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Володимира Балуха засудили до 5 років колонії

05.07.2018   
ХПГ-інформ
Сьогодні підконтрольний московській владі Роздольненський районний суд у Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів.

Сьогодні, 05.07.2018, підконтрольний московській владі Роздольненський районний суд у Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (приблизно 4 тисячі гривень). Про це повідомив сайт «Крым.Реалии».

Балуха засудили до такого строку за сукупністю двох кримінальних справ.

У вироку суддя озвучила, що Балух скоїв злочин у зв’язку з «неприязню до чинної системи управління, що підтверджується раніше скоєними злочинами».

Раніше повідомлялося, що прокурор просив для Балуха чотири роки колонії загального режиму за звинуваченням у дезорганізації роботи Роздольненського ізолтятора тимчасового утримання. При цьому з урахуванням першої кримінальної справи – до шести років колонії загального режиму і штрафу на суму 10 тисяч рублів.

Другу справу проти активіста порушено через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

Раніше повідомлялося, що 4 серпня 2017 року Роздольненський районний суд Криму засудив Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії загального режиму. Суд також виписав активістові штраф у розмірі 10 тисяч рублів. 2 жовтня 2017 року Верховний суд Криму скасував вирок та відправив справу на новий розгляд. 1 грудня 2017 року суд змінив запобіжний захід Балуху з тримання під вартою на домашній арешт.

14 березня підконтрольний московській владі Верховний суд Криму розглянув апеляційну скаргу захисту на вирок Балуху. Адвокат Балуха Ольга Дінзе повідомила в коментарі телеканалу ATR, що суд знизив термін позбавлення волі до 3-х років і 5-ти місяців в колонії-поселенні. Суд визнав, що не доведене придбання Балухом набоїв і вибухових речовин.

19 березня Балух оголосив голодування на знак протесту проти вироку суду про позбавлення його волі на 3 роки й 5 місяців у колонії-поселенні.

Нагадаємо, хатні труси у Володимира Балуха та його матері співробітники ФСБ РФ провели 8 грудня 2016 року. Напередодні затримання Балуху погрожували поліцією за те, що той повісив на стіні свого будинку табличку з назвою вулиці на честь Героїв Небесної Сотні. Раніше Балух за свою проукраїнську позицію неодноразово зазнавав переслідувань з боку влади окупованого Криму. Його будинок співробітники поліції трусили двічі. Після другого трусу Балуха звинуватили в образі співробітника поліції та засудили до 320 годин обов’язкових робіт.

 Поділитися