MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ситуація в зоні проведення ООС: обстріли, жертви серед цивільного населення. Вересень 2018 року

01.10.2018   
медіа група ХПГ
Ситуація в зоні проведення ООС: обстріли, жертви серед цивільного населення. Вересень 2018 року

5 вересня
Під обстріл потрапив житловий сектор міста Красногорівка. Від влучень у будинок розпочалась пожежа. Вогонь охопив і сусідні споруди. В результаті одне помешкання згоріло повністю, ще одне зазнало серйозних пошкоджень.

7 вересня
Під обстріл потрапив житловий сектор населенного пункту Майорськ.
Внаслідок обстрілу було пошкоджено помешкання на третьому поверсі п’ятиповерхового будинку по вул. Станція Майорськ, 15.

 

10 вересня
55-річний мешканець смт. Станиця Луганська підірвався на невідомому вибуховому пристрої (ймовірно розтяжці), неподалік від залізничної станції Кіндрашівська-Нова,.
 

11 вересня
Тортури електричним струмом, підвішування, щоденні побиття - таким чином працівники МГБ «ЛНР» намагалися вибити «зізнання» з 33-річного бізнесмена з м. Антрацит.
На КПВВ Станиця Луганська чоловік розповів поліцейським, що на тимчасово окупованій території Луганщини працівники так званого «МГБ «ЛНР» протягом двох місяців катували його та врешті решт «видворили» з території, що підконтрольна бойовикам на територію підконтрольну українській владі.
Під час розмови чоловік розповів, що до початку бойових дій на Донбасі він у м. Антрацит займався власною справою. Коли бойовики захопили місто, він виїхав до родичів у АР Крим. Повернувшись через деякий час до рідного міста чоловік побачив, що його кафе розграбовано, а магазин захоплений бойовиками.
Згодом, їхавши автомобілем з товаришем, їх зупинили працівники МГБ «ЛНР» та одягнувши на голови мішки доставили до колишньої будівлі СБУ в м. Луганськ, де кинули до підвалу, та майже два місяці намагались вибити зізнання у терактах на території, що підконтрольна «ЛНР», та співпраці зі спецслужбами України.
Зрозумівши, що нічого «повісити» на чоловіка не вдасться, його, не пустивши додому за речами, відвезли до КПВВ Станиця Луганська та «виштовхали» на територію підконтрольну українській владі.
 

16 вересня
В результаті обстрілу житлових кварталів міста Золоте-4, пошкодження скління отримали 14 квартир в двох багатоповерхових будинках. Також в ході обстрілу було пошкоджено лінії електропередачі.

 

18 вересня
*Жінка віком 66 років, мешканка тимчасово окупованої території України, перетинаючи КПВВ “Станиця Луганська”, внаслідок падіння отримала травму ноги.

*У смт.Олексієво-Дружківка Донецької області, в одному з приватних будинків по вулиці Янко, внаслідок вибуху невідомого предмета загинув чоловік.


19 вересня
За період з 1 січня по 17 вересня СММ ОБСЄ зафіксувала 34 випадки загибелі та 148 випадків поранення мирних жителів в результаті конфлікту на Донбасі. Про це і на брифінгу в Луганську заявив перший заступник керівника СММ Олександр Хуг.
Він зазначив, що третина всіх жертв - це жителі, які підірвалися на мінах, встановлених на лінії зіткнення.


24 вересня
Внаслідок обстрілу смт.Південне пошкоджено дах жилого будинка по вулиці Лісова


27 вересня
Оголошено вирок судді так званого Верховного суду терористичної організації «ДНР» - 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна
54-річна жінка з 2000 року працювала суддею, а після проведення на території Донецької області незаконного референдуму та створення псевдореспубліки «ДНР», у січні 2015 року вона погодилася співпрацювати з окупантами та була призначена на посаду так званого "судді Верховного суду ДНР".
Спільниця терористів, діючи всупереч Конституції України та чинного законодавства України, виносить незаконні постанови та вироки. Зокрема суддя брала участь у розгляді справи військового трибуналу терористичної організації «ДНР» при Верховному суді «ДНР», де одного з громадян засуджено до смертної кари.
Судовий процес над суддею «ДНР» був заочним, оскільки вона перебуває на непідконтрольній українській владі території.


28 вересня
*Внаслідок обстріла Майорська на вулиці Кільцевій, 10б за місцем свого проживання отримала дотичне кульове поранення голови місцева жителька.

*Внаслідок обстріла Новолуганського на сільськогосподарському підприємстві «Бахмутський аграрний союз», пошкоджено дах одного з приміщень для утримання тварин та технічні споруди

 Поділитися