MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У російській тюрмі дійсно готувалися примусово годувати Сенцова

08.10.2018   
ХПГ-інформ
Про це повідомив заступник директора російської Федеральної служби виконання покарань в інтерв’ю російській газеті.

У російській в’язниці дійсно готувалися примусово годувати Олега Сенцова. Про це в інтерв’ю російській газеті «Известия» розповів заступник директора російської Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Валерій Максименко.

«…медичні співробітники ФСВП спільно з колегами з цивільної лікарні міста Лабитнангі готувалися переходити до примусового годування, саме щоби зберегти йому життя», – сказав Максименко.

На питання журналістки: «…адвокат Сенцова Дмитро Дінзе каже, що його підзахисного змусили припинити голодування якраз таки погрозами про примусове годування та преспективами перетворити „на овоч“. Кому вірити?» Максименко зокрема сказав: «…якби відмова від їжі тривала, то Сенцов міг стати не просто „овочем“, а навіть „рослиною“. А погрози примусового годування – ну як можна називати погрозою введення в курс лікування хворого? У даному випадку Сенцову сказали, що за його життя та здоров’я будуть боротися й померти не дадуть. Решта була на його розсуд».

Раніше повідомлялося, що Сенцов припинить голодування 6 жовтня. Він назвав цю дію вимушеною через загрозу примусового годування.

Сенцов написав листа своїй сестрі Наталі Каплан, у якому розповів про стан свого здоров’я та детально пояснив, чому припиняє голодування, – повідомило видання «Тиждень.ua» 5 жовтня з посиланням на «Громадське телебачення», яке наводить фрагмент з листа політв’язня сестрі:

«Наташа, привіт. Я змушений завтра знятись з голодування. До відкритого листа мені додати нічого. Мене ще минулого тижня мали почати виводити з нього (з голодування – ред.). Але я трішки відтермінував, останнє обстеження показало, що „полетіли“ внутрішні органи. У серці почалась аритмія з ішемією, нирки забились і в будь-який момент відмовлять, печінка збільшилась і почала розкладатись, кишечник, мозок – там все. Прикро програвати, але вибору мені не залишили, я не хочу перетворювати це все у принизливе видовище…»

 Поділитися