MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правозахисники покажуть унікальний відеозапис (ПРЕС-АНОНС)

07.12.2018   
ХПГ-інформ
У тематичних майстернях у рамках Національної правозахисної НЕКонференції буде продемонстроване відеозвернення до начальника Севастопольської міліції, зняте чоловіком, який після тривалих катувань у міліції зміг утекти, а пізніше був засуджений довічно.

9 грудня в Києві (готель «Русь», вул. Госпітальна, 4) працюватиме Національна правозахисна НЕКонференція, присвячена 70-річчю Загальної Декларації прав людини.

В першій лінії тематичних майстерень о 13 годині 30 хвилин відбудеться дискусія в колі експертів на тему: «Що потрібно зробити для запровадження процедури виправлення судових помилок?»

Нагадаємо, що в нашій країні відсутня можливість перегляду кримінальних вироків, які набрали законної сили, при тому, що є всі підстави вважати матеріали справи сфабрикованими, а вирок – несправедливим.

До участі запрошені експерти в сфері правосуддя, адвокати-практики, народні депутати України, представники влади, міжнародних організацій. Протягом НЕКонференції демонструватиметься фотовиставка, підготовлена Харківською правозахисною групою за підтримки Центру інформації про права людини, яка розповідає 8 історій свавільно засуджених до довічного позбавлення волі без жодного шансу на перегляд вироку справедливим судом.

Під час дискусії буде продемонстроване ексклюзивне відеозвернення до начальника Севастопольської міліції, зняте засудженим довічно Рашитбеком Ісаковим у 2002 році, коли він після тривалих катувань у міліції зумів втекти, і яке тільки зараз потрапило до правозахисників.

Рашитбек засуджений довічно за жорстоке вбивство сім’ї ромів у місті Севастополі. Разом з ним довічне покарання отримав ще один фігурант цієї справи, громадянин Таджикистану. Жоден з цих людей ніколи не був у Севастополі й не міг скоїти цей страшний злочин.

Крім того, що в країні відсутня процедура виправлення судових помилок, адвокати Ісакова стикнулися з проблемою отримання матеріалів кримінальної справи, яка зберігається в окупованому Російською Федерацією Криму.

Про це та багато іншого Ви дізнаєтеся на НЕКонференції. По завершенні тематичної майстерні буде оприлюднене звернення до Президента України.

По додаткову інформацію звертатися до координатора програм ХПГ Андрія Діденка: 093 985 25 74, [email protected].

 Поділитися