MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Мосійчук подав позов проти Супрун про «відсутність у неї компетенції»

04.02.2019   
Денис Волоха
15-го лютого о 14:50 в Окружному адміністративному суді міста Києва відбудеться розгляд справи за позовом нардепа від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука до в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун про визнання відсутності компетенції в останньої. Справа за позовом була зареєстрована 14-го січня (хоча спочатку суд відмовив у реєстрації, оскільки не знайшов підтвердження сплати судового внеску). Мосійчук також просив суд, враховуючи, на його думку, відсутність у в. о. міністра компетенції, заборонити їй виконувати посадові обов’язки. 18-го січня суд відмовив у задоволенні клопотання.

15-го лютого о 14:50 в Окружному адміністративному суді міста Києва відбудеться розгляд справи за позовом нардепа від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука до в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун про визнання відсутності компетенції в останньої.

Справа була зареєстрована 14-го січня (хоча спочатку суд відмовив у реєстрації, оскільки не знайшов підтвердження сплати судового внеску).

Мосійчук також просив суд, враховуючи, на його думку, відсутність у в. о. міністра компетенції, заборонити їй виконувати посадові обов’язки на час розгляду справи. 18-го січня суд відмовив у задоволенні клопотання.

Наприкінці минулого місяця народний депутат знову подав чотири позови: два проти Супрун та два проти Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Уляна Супрун вважає це черговою та дуже небезпечною атакою на трансформацію системи охорони здоров’я, нагадуючи, що в 2017-у році суд вже розглядав справи за аналогічними позовами проти неї та не задовільнив жоден із них.

Мосійчук відреагував на допис пані Супрун щодо справи та назвав її реакцію «істеричною», також заявивши, що готує позов до суду про захист честі та гідності, оскільки вона згадала про кримінальні справи та відеодокази отримання Мосійчуком хабара, на підставі яких з нього зняли депутатську недоторканність.

Уляна Супрун пояснює його дії тиском та намаганням завадити реорганізації Одеського національного медичного університету. Улітку минулого року міністерство звільнило його ректора Валерія Запорожана, оскільки виявило, що більшу частину закупівельного бюджету університету було витрачено на обладнання для кафедри Запорожана (Акушерства та гінекології № 1), на якому надавалися приватні послуги в Гінекологічному відділенні Багатопрофільного медичного центру. Контракт з очільником вишу розірвали, коли він відмовився допускати до університету перевірку.

«Далі почались рейдерські захоплення університету з тітушками та постійним зривом навчального процесу. Запорожан всіляко саботував роботу закладу. А суди грали йому на руку, видавши низку ухвал, які заборонили наділяти будь-яких осіб повноваженнями ректора чи виконувачем обов’язки ректора ОНМедУ будь-яким способом», — Уляна Супрун.

За ініціативи МОЗ Кабмін ухвалив постанову «Про утворення Національного Одеського медичного університету», реорганізувавши шляхом злиття Одеський національний медичний університет та Кримський державний медичний університет імені С. І. Георгієвського.

Тоді самопроголошений ректор Юрій Сухін подав позов до суду і тим самим заблокував реорганізацію на час розгляду справи. Оскільки МОЗ не призначало пана Сухіна на посаду ректора, хоча він силоміць заблокував ректорат за допомоги охоронної фірми, міністерство повертало складені ним кошториси без розгляду. Як наслідок — від початку року в університеті не виплачуються заробітні плати та стипендії.

Подібна ситуація відбувається в Національному медичному університеті ім. О. Богомольця, де двічі звільнений міністерством ректор Катерина Амосова намагається втримати контроль за вишом, подаючи позови до суду, розгортаючи інформаційні кампанії (зокрема, купуючи рекламу на Facebook) і навіть силою штурмуючи та блокуючи заклад освіти, на управління яким з нею розірвали контракт.

 

Прямо зараз Катерина Амосова разом зі своїми прихильниками, що поводяться, як типові тітушки, здійснюють штурм НМУ ім. Богомольця. pic.twitter.com/sUHsgdi2Nv

— Уляна Супрун (@usuprun) 14 січня 2019 р.

 

Читайте також: Заступник голови профкому КПІ намагався зламати мережу Wi-Fi студентського активіста.

 Поділитися