MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

РФ: суд виніс суворі вироки Зекір’ї Муратову та Вадиму БектемировуКримському журналісту Ремзі Бекірову та чотирьом активістам продовжено арештКір у тюрмахДоведено: популісти значно більш схильні вірити в конспірологічні теоріїВ Україні продовжує зростати рівень захворюваності на кірНа Кіровоградщині поліцейські довели бійця АТО до суїцидуУ Чугуєві виборців підкупають «за Лєну Кірєєву»Суспільство не буде покірно спостерігати за перетворенням України на територію міліцейського свавілляУ Кіровограді лікарі відмовили смертельно хворій людині у допомозі.Спостережні комісії Кіровоградщини навчались здійснювати громадський контроль тюремПід Кіровоградом затримують автобуси з протестувальникамиУ лікарні помер затриманий, жорстоко побитий в Кіровоградському СІЗОЧи знайдуть кіровоградські в’язні 7 мільйонів гривень?Брейн-ринг в Кіровоградській виправній колонії №6У Кіровограді заарештовано членів злочинного расистського угрупованняКіровоградська Асоціація “Громадські ініціативи”. Права людини в Кіровоградській області - 2005. Доповідь про виконання проекту “Маю право”. Проект № SUP30005GR281В Кіровограді вирішили взяти під варту фальсифікаторів виборівНа Кіровоградщині з’явився ще один вирок за фальсифікаціюСуд засудив до 5 років ув’язнення голову виборчої дільниці в Кіровоградській області за фальсифікацію результатів голосування на виборах Президента–2004В Кіровограді прокуратура розгрібає наслідки виборів

Україна очолила рейтинг країн за зростанням захворюваності на кір, — дані ЮНІСЕФ

02.03.2019   
Денис Волоха
Згідно з даними Дитячого фонду ООН, близько 75% нових захворювань на кір у 2018-му році припадає на 10 країн, зокрема: Бразилію, Мадагаскар, Філіппіни, Україну та Ємен. У цих країнах спостерігається загрозливе зростання кількості інфікувань.

Згідно з даними Дитячого фонду ООН, приблизно 75% нових захворювань на кір у 2018-му році припадає на 10 країн, зокрема: Бразилію, Мадагаскар, Філіппіни, Україну та Ємен. У цих країнах спостерігається загрозливе зростання кількості інфікувань.

Десять країн, у яких кількість нових випадків кору у 2018 році зросла найбільше в порівнянні з 2017 роком:

  1. Україна: 30 338

  2. Філіппіни: 13 192

  3. Бразилія: 10 262

  4. Ємен: 6 641

  5. Венесуела: 4 916

  6. Сербія: 4 355

  7. Мадагаскар: 4 307

  8. Судан: 3 496

  9. Таїланд: 2 758

  10. Франція: 2 269

«98 країн світу повідомили про те, що у 2018-му році кількість зафіксованих випадків кору в них була більшою, ніж у 2017-му році. Це свідчить про зведення нанівець прогресу з подолання цього захворювання, якому дуже легко запобігти, але яке може бути смертельно небезпечним». — Йдеться у звіті на сайті ЮНІСЕФ.

Протягом 2018-го року в Україні зафіксовано 35 120 випадків інфікування, а за два місяці 2019-го — уже 24 042.

ВООЗ та ЮНІСЕФ пов’язують спалах захворюваності з антивакцинаторськими кампаніями: «Час прокидатися. Ми маємо безпечну, ефективну й недорогу вакцину проти дуже заразного захворювання — вакцину, яка щорічно рятувала майже мільйон життів протягом останніх двох десятиліть», —  підкреслила Генрієтта Х. Фор, Виконавча директорка ЮНІСЕФ.

З лютого 2019 року Міністерство охорони здоров’я України за підтримки ЮНІСЕФ вживає надзвичайні заходи з вакцинації в школах та медичних закладах Львівської області, де в минулому році було зафіксовано 18 тисяч випадків захворювання та невакцинованими лишаються 50 тисяч дітей. Львівська область є найбільш ураженим спалахом регіоном, де через негативне ставлення до щеплень та брак вакцин у минулому рівень вакцинації був низьким.

У деякі країни, які вважалися вільними від кору у 2017-му році, 2018-ий приніс нові спалахи. Мова йде про Бразилію, Молдову, Чорногорію, Колумбію, Східний Тимор, Перу, Чилі та Узбекистан. У Сполучених Штатах за ці два роки кількість інфікувань зросла вшестеро: у 2018-му зафіксовано 791 випадок. Зовсім нещодавно в США спостерігалися спалахи кору в штатах Нью-Йорк і Вашингтон.

«Майже всім цим випадкам можна було запобігти, але досі діти хворіють навіть у тих місцях, де цьому просто немає виправдання, — наголосила пані Фор. — І хоча хвороба тут кір, дуже часто справжньою інфекцією є дезінформація, недовіра й самозаспокоєння. Ми повинні робити більше, щоби доносити правдиву інформацію до всіх батьків і допомогти безпечно вакцинувати кожну дитину».

Кір — це дуже заразне захворювання, більш заразне, ніж Ебола, туберкульоз або грип. Вірус може жити в приміщенні протягом двох годин після того, як інфікована людина залишила його. Він розповсюджується повітряно-крапельним шляхом та ушкоджує дихальні шляхи. Кір може бути смертельно небезпечним для дітей, які недоїдають, або дітей, які ще занадто маленькі, щоб вакцинуватися. Специфічного лікування від кору не існує, тому саме вакцинація є єдиним способом захистити дітей.

На початку лютого на сторінці «Харківської правозахисної групи» у Facebook проводилося нерепрезентативне опитування: на запитання «Чи вважаєте ви вакцинацію необхідною?» ствердно відповіли 93% респондентів (проголосували 75 людей).

Для протидії кору ЮНІСЕФ закликає уряди, медичні установи та батьків невідкладно почати робити більше задля стримання розповсюдження захворювання, зокрема:

  • усвідомити, що вакцини є безпечними, ефективними та рятують життя дітей;

  • під час спалахів робити щеплення дітям віком від 6 місяців до 5 років;

  • проводити навчання та розвивати навички медичних працівників щодо надання якісних послуг;

  • посилити програми імунізації, щоб надати всі наявні вакцини, що рятують життя.

 Поділитися