MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Поліція розслідує інформацію про колл-центри, які закликають не йти на вибори

18.03.2019   
Денис Волоха

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС, посилаючись на брифінг радника Міністра Івана Стойка. Поліція веде розслідування, зокрема, у Києві та в Харкові.

«Днями з’явилася інформація від Громадянської мережі ОПОРА. Ми почали кримінальне провадження за цим фактом: у різних областях з’являються колл-центри, які залякують людей, щоби вони не йшли на вибори з метою зменшення кількості виборців, — повідомив пан Стойко. — Людей залякують тим, що на дільницях можуть бути бійки, вибухи й так далі… Ми звертаємося до громадян України: не піддавайтеся на такі провокації, ви захищені, у нас достатньо сил, щоби вибори пройшли спокійно й легітимно».

Загалом до поліції надійшло 3305 заяв щодо порушення виборчого процесу. Відкрито 175 кримінальних проваджень, а 24 людям — висунуто підозри.

Інший радник Авакова — Іван Варченко, наголосив, що жоден із кандидатів у Президенти не заявив, що його виборча кампанія буде проводитися на волонтерських засадах. Пан Варченко вбачає в цьому загрозу, оскільки, на його думку, «чемодани з грошима» (відповідно до роз’яснення ЦВК, агітація може здійснюватися лише на безоплатній основі) знаходяться в офісах партій і чекають, доки з поліцією домовляться, щоби вона заплющила очі на порушення. «Але не домовляться й очі ми не заплющимо! — Говорить посадовець. — Ми будемо реагувати на кожен факт, якій стане нам відомий, незалежно від того, якого кандидата стосуватиметься ця інформація».

12-го березня «ОПОРА» заявила, що жителі п’ятнадцяти областей почали отримувати дзвінки від її імені, під час яких додзвонювачі намагалися з’ясувати електоральні вподобання, а після цього погрожували кримінальною відповідальністю за «порушення виборчого законодавства». «ОПОРА» нагадала, що не займається проведенням соціологічних опитувань та вважає таку діяльність свідомою маніпуляцією та введенням в оману громадян, а також зазіханням на їхню («ОПОРИ») репутацію.

 Поділитися