MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

РФ: Володимира Балуха тримають у карцері СІЗОРФ: Володимир Балух перебуває у СІЗО у ТверіВолодимир Балух «знайшовся» у ЯрославліВолодимира Балуха для подальшого відбування покарання етапують до Тверської області РФРФ: Володимира Балуха етапували з Краснодара в невідомому напрямкуКрим: Володимира Балуха етапували до російського КраснодараКрим: Балух не проситиме про помилуванняКрим: Володимирові Балуху відмовили в УДЗКрим: Захист Балуха подав прохання про УДЗКрим: Балуха перевели з карантину до тюремного баракуКрим: Захисники не змогли відвідати Балуха в колоніїВолодимра Балуха етапували до Керченської колонії № 2Балух вирішив припинити голодуванняКрим: суд змінив вирок БалухуКрим останнім часом (05.07.–13.07.2018)Крим останнім часом (20.06.–05.07.2018)Крим останнім часом (15.05.–22.05.2018)До 74-ої річниці депортації кримських татарКрим останнім часом (25.04.–14.05.2018)Крим останніми днями (12.04.–25.04.2018)

РФ: Володимир Балух перебуває в колонії в місті Торжку Тверської області

02.04.2019   
ХПГ-інформ
Перед цим українського політв’язня тримали у карцері слідчого ізолятора міста Твері.

Український політв’язень Володимир Балух, засуджений у Криму підконтрольним московській владі судом, з 29 березня цього року перебуває у виправній колонії в місті Торжку Тверської області Російської Федерації (ФКУ ИК-4 УФСИН России по Тверской области). Про це 30 березня повідомила Кримська правозахисна група, посилаючись на адвоката ув’язненого активіста Тараса Омельченка.

Володимир Балух (архівне фото: Антон Наумлюк)

Повідомлено, що колонія, у якій Балух надалі відбуватиме покарання, розташована на відстані більше ніж півтори тисячі кілометрів від дому активіста в селищі Роздільному.

Нагадаємо, 22 лютого Володимира Балуха, якого за кілька днів перед тим вивезли з СІЗО Сімферополя до СІЗО Краснодара, етапували звідти в невідомому напрямку.

19 лютого Кримська правозахисна група повідомила, що Балуха до Краснодара етапували голодним і без речей. Пізніше того дня прес-служба Уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової повідомила, що Балуха етапують до російської колонії, не уточнюючи, до якої саме. Як зазначила Москалькова, етапування може тривати від двох тижнів до одного місяця.

13 березня Балух «знайшовся» у Ярославлі, повідомила російська журналістка та громадська активістка Вікторія Івлєва. Перед цим Балух був у Воронежі.

27 березня повідомлено, що Балуха тримали у карцері СІЗО міста Твері і що передачі йому не дозволені.


19 березня 2018 року, перебуваючи в СІЗО, Володимир Балух розпочав голодування на знак протесту проти вироку суду про позбавлення його волі на 3 роки й 5 місяців у колонії-поселенні. Після місяця повної відмови від їжі кримський архієпископ Климент переконав Балуха заживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50–70 грамів сухарів з чорного хліба та чай з медом), що підтримує «балансування на нульовій позначці».

Пізніше Балух вирішив тимчасово припинити голодування, яке тривало більш ніж 200 днів. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Балуха, внаслідок голодування, є підозри на виразку та панкреатит.

Раніше повідомлялося, що 3 жовтня 2018 року підконтрольний московській владі Верховний суд Криму змінив вирок Балуху з 5 років колонії загального режиму на 4 роки та 11 місяців. Балуха засудили до такого строку за сукупністю двох кримінальних справ. Суд не задовольнив апеляцію захисту, але пом’якшив вирок, «ураховуючи позитивну характеристику Володимира Балуха».

Хатні труси у Володимира Балуха та його матері співробітники ФСБ РФ провели 8 грудня 2016 року. Напередодні затримання Балуху погрожували поліцією за те, що той повісив на стіні свого будинку табличку з назвою вулиці на честь Героїв Небесної Сотні. Раніше Балух за свою проукраїнську позицію неодноразово зазнавав переслідувань з боку влади окупованого Криму. Його будинок співробітники поліції трусили двічі. Після другого трусу Балуха звинуватили в образі співробітника поліції та засудили до 320 годин обов’язкових робіт.

25 січня підконтрольний московській владі Керченський міський суд відмовив активістові в умовно-достроковому звільненні. Представник російської прокуратури мотивував відмову тим, що за час перебування Балуха в СІЗО «було зафіксовано 51 порушення». Балух участі в судовому засіданні не брав, прокоментувавши це словами: «У цирку участі не беру».

Також підконтрольний московській владі Верховний суд Криму відмовив захистові Балуха в перерахуванні строку його покарання. На думку захисту, Балухові неправильно обрахували час, проведений у СІЗО та під домовим арештом, і тому загальний термін покарання за обома вироками має бути менший.

Правозахисний центр «Меморіал» вважає Володимира Балуха політв’язнем.

 Поділитися