MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Канаді згорів Український культурний центр

13.04.2019   
Денис Волоха
Про пожежу о 9:53 за Києвом (2:53 за місцевим часом) повідомила пожежна служба міста Гамільтона в провінції Онтаріо. Через дві години стало відомо, що в будівлі Центру обвалився дах.

© Баррі Ґрей / The Hamilton Spectator

Про пожежу о 9:53 за Києвом (2:53 за місцевим часом) повідомила пожежна служба міста Гамільтона в провінції Онтаріо. Через дві години стало відомо, що в будівлі Центру обвалився дах.

© Hamilton Fire Dept

Посол України в Канаді згодом подякував пожежникам (їх працювало понад 60) за віддану роботу під час ліквідації вогню. Відео з місця події у Твіттері:

https://twitter.com/mike911ont/status/1116988596144222208

Під час інциденту ніхто не постраждав, проте будівля була сильно пошкоджена та навряд чи підлягає відновленню. Окрім цього, згоріли деякі архівні документи Центру. Ознак підпалу не виявлено, але причина займання поки що достеменно невідома. До її розслідування залучена служба пожежних маршалів Онтаріо.

«У це важко повірити, навіть стоячи тут, — цитує видання The Hamilton Spectator члена центру Іванну Пьоркісс. — Це був наш другий дім. І зараз його немає».

У центрі зберігалися всі документи та різні фото діаспори, у тому числі випускників українських шкіл починаючи від 1967-го року. Кілька учасників Центру свого часу одружилися в його приміщенні, а вчора в Центрі традиційно пекли великодні паски.

Учасники Українського культурного центру намагаються втішити одне одного після побачених наслідків пожежі. © Баррі Ґрей / The Hamilton Spectator

 Поділитися