MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Кримські події: Відомі місця утримання заарештованих кримських татарКримські події: 23 кримських татарина перебувають у Ростові-на-ДонуСвободу 24 заарештованим кримським татарам!Крим: Місцеперебування Едема Яячикова досі невідомеКримські події: У РФ затримали трьох активістів «Кримської солідарності» (ОНОВЛЕНО)Крим: «Слідчі дії» щонайменше у 25 кримськотатарських господах (ОНОВЛЕНО)Крим: Знову «слідчі дії» у господі кримських татар (ОНОВЛЕНО)Крим: Затримано трьох кримських татарКрим: Підконтрольний Кремлю суд засудив чоловіка до 10,5 років колоніїКрим останніми днями (19.03.–26.03.2018)Крим останніми днями (08.03.–16.03.2018)Крим останніми днями (01.03.–06.03.2018)Фігуранти ялтинської справи «Хізб ут-Тахрір» – політв’язніКрим останніми днями (14.02.–19.02.2018)Крим останніми днями (07.02–13.02.2018)Крим останніми днями (31.01.–06.02.2018)Крим останніми днями (24.01.–30.01.2018)У Криму відбулися хатні труси у двох кримських татар (ОНОВЛЕНО)Володимирові Балуху не надають медичної допомогиКрим: У суді Раїм Айвазов розповів про імітацію розстрілу

Крим: ФСБ затримало «підозрюваного в участі у терористичній організації»

18.04.2019   
ХПГ-інформ
Ім’я затриманого не назване. Цілком можливо, затриманим є зниклий напередодні під час перетину адміністративної межі з Кримом і материковою частиною України кримськотатарський активіст Раїм Айвазов.

Як повідомляє промосковське інформагентство «Крыминформ», посилаючись на прес-службу УФСБ РФ по Криму та Севастополю, «співробітники ФСБ та Погрануправління затримали підозрюваного в участі у діяльності міжнародної терористичної організації „Хізб ут-Тахрір“ (заборонена в РФ). Підозрюваного затримали 17 квітня «під час перетину російсько-українського кордону в пункті пропуску „Армянськ“».

«Слідчий відділ УФСБ порушив стосовно затриманого кримінальну справу за частиною 2 статті 205.5 КК РФ („Участь у діяльності терористичної організації“) / Вживаються оперативно-слідчі заходи. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу», – мовиться зокрема в повідомленні.

Ім’я затриманого не назване.

17 квітня повідомлялося про зникнення під час перетину адміністративної межі поміж Кримом та материковою частиною України кримськотатарського активіста Раїма Айвазова. Пізніше того дня зниклий активіст вийшов на зв’язок із рідними, – повідомив сайт проекту «Крым.Реалии», посилаючись на громадське об’єднання «Крымская солидарность».

Раїм Айвазов (Facebook)

Айвазов розповів сестрі телефоном, що йому привинюють частину 2 статті 205.5 (участь у діяльності організації, яка визнана терористичною) та уводять до складу «другої сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір».

За даними об’єднання «Крымская солидарность», Раїм Айвазов займався організацією передач до Ростова-на-Дону заарештованим у Криму кримськотатарським активістам.

 Поділитися