MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Свавільно засуджені довічно без права на перегляд вироку справедливим судом (ПРЕС-АНОНС)

22.04.2019   
Прес-конференція на цю тему відбудеться 23 квітня 2019 року (вівторок) о 13:00 у приміщенні інформаційного агентства «Мост-Днепр» (м. Дніпро).

23 квітня 2019 року (вівторок) о 13:00 у приміщенні інформаційного агентства «Мост-Днепр» (м. Дніпро) відбудеться прес-конференція на тему: «Свавільно засуджені довічно без права на перегляд вироку справедливим судом».

В Україні кожний сотий із засуджених – засуджений безневинно, а кожний десятий, а може навіть і більше, відбуває покарання, непропорційне до тяжкості скоєного злочину через його завищену кваліфікацію, що тягне надмірно суворе покарання, у тому числі і таке, як довічне позбавлення волі.

В Україні відсутня ефективна процедура перегляду таких справ. Після позбавлення Верховного Суду України у 2010 році повноважень перегляду кримінальних справ у порядку виключного провадження в законодавчому полі з’явилася суттєва прогалина, яка несправедливо засуджених до вищої міри покарання – довічного позбавлення волі – замурувала до кінця віку в смердючий тісній камері.

Нагадаємо, що 12 березня Європейський суд з прав людини ухвалив квазіпілотне рішення у справі «Пєтухов проти України № 2», в якому зазначив, що довічне позбавлення волі без права на звільнення є порушенням Україною статті 3 (катування) Конвенції захисту прав людини і основоположних свобод, і це явище в Україні має системний характер.

Про це та інше розкажуть:

Тетяна Киценко, авторка та кураторка проекту «Довічно важливо»;

Сергій Довгаль, адвокат Максима Орлова, засудженого довічно за свавільним судовим рішенням;

Андрій Діденко, координатор програм Харківської правозахисної групи.


Прес-конференція відбувається в рамках соціального проекту «Довічно важливо»

 Поділитися