MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: Знову трусять кримськотатарські господи

25.04.2019   
ХПГ-інформ
Сьогодні в селі Дубки під Сімферополем російські силовики провели труси у господах кримських татар. Одного з активістів, учасника «галявини протесту», увезли на допит.

Сьогодні, 25 квітня, вранці в селі Дубки під Сімферополем російські силовики розпочали труси у господах кримських татар Алі Сеїтаблаєва та Ділявера Алімова, – повідомляє сайт телеканалу ATR, посилаючись на записи кримчан у соцмережах.

Про хатній трус у Ділявера Алімова, учасника «поляни протесту» повідомив і сайт проекту «Крым.Реалии» з посиланням на педагога-організатора проекту «Кримське дитинство» Аліє Керімову.

Російські силовики інформацію про труси не коментують, передає видання.

Як повідомили пізніше «Крым.Реалии», посилаючись на громадське об’єднання «Кримская солидарность», після трусу, що розпочався о 6 ранку, російські силовики увезли Ділявера Алімова на допит.

Як нагадує видання, представники російської влади анексованого Криму продають земельні ділянки, на яких розташовані будинки кримських татар. Зазвичай забудовники розпочинають освоєння купленої землі зі зведення парканів, проти чого протестують місцеві жителі.

Подробиці з’ясовуються.

Як повідомлялося раніше, на «галявині протесту „Стрілецька“» розташовані близько 100 будинків, а також мечеть на 2 тисячі людей. Після анексії Криму Російською Федерацією окупаційна влада вирішила будувати на цьому місці новий мікрорайон «Кримська троянда».

Протести на «Стрілецькій», 02.08.2018 (архівне фото: krym.org)

 Поділитися