MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Увага — міни!

Сапери перевірили цвинтарі в зоні АТО

06.05.2019   
ХПГ-інформ
Перед поминальними днями піротехніки Об’єднаних сил перевірили понад сорок кладовищ на Донбасі.

Перед поминальними днями піротехніки Об’єднаних сил перевірили понад сорок кладовищ на Донбасі.

Фото — з Facebook-сторінки "Операції об’єднаних сил"

«Піротехнічними підрозділами проводилися роботи з обстеження та очищення від вибухонебезпечних предметів територій Донецької фільтрувальної станції (с. Крута Балка), а також понад 40 кладовищ, що знаходяться в безпосередній близькості до лінії розмежування. Ця робота здійснювалась з метою запобігання травмування громадян під час підготовки та проведення поминальних днів. Всього за тиждень було обстежено понад 100 гектарів території, усі виявлені вибухонебезпечні предмети було знешкоджено», — йдеться на офіційній Facebook-сторінці Операції об’єднаних сил .

Україна посідає третє місце в світі за загальною кількістю жертв, що постраждали від мін та вибухонебезпечних залишків війни. Згідно з Річним звітом Landmine Monitor 2018, попереду лише Афганістан і Сирія. Сім тисяч квадратних кілометрів на Донбасі вражені вибухонебезпечними предметами.

За даними Міноборони України станом на листопад минулого року, за час збройного конфлікту на Донбасі сапери виявили та знешкодили 253 716 одиниць вибухонебезпечних предметів.

У квітні Верховна Рада України ухвалила зміни до закону «Про протимінну діяльність в Україні», які мають удосконалити механізми залучення фінансування для протимінної діяльності.

 

 

 Поділитися