MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: Підконтрольний Кремлю суд залишив вирок щодо Февзі Саганджі чинним

14.05.2019   
ХПГ-інформ
У січні сього року кримчанина засудили до 10,5 років позбавлення волі за обвинуваченням в участі у батальйоні ім. Н. Челебіджіхана, що восени 2015 року брав участь у блокаді Криму.

Сьогодні, 14 травня, підконтрольний московській владі Верховний суд Криму, розглянувши апеляційну скаргу на вирок Ленінського районного суду, яким кримчанин Февзі Саганджі був засуджений до 10,5 років позбавлення волі, залишив вирок чинним. Про це повідомляє ініціатива «Крымский процесс».

Кримчанина обвинувачували в участі у батальйоні імені Номана Челебіджіхана, який восени 2015 року брав участь у продовольчій блокаді Криму.

В апеляційній скарзі захист просив скасувати присуд. У останньому слові Февзі Саганджі, як і раніше, заявив про свою невинуватість, підкресливши, що не брав участі в жодних формуваннях.

Нагадаємо, 24-річного кримчанина Февзі Саганджі засудили до 10,5 років колонії за «участь у кримськотатарському добровольчому батальйоні ім. Н. Челебіджихана». Вирок ухвалив підконтрольний московській владі Ленінський районний суд 23 січня сього року. Саганджі визнано «винним у діяльності незаконного збройного формування на території України». За версією слідства, житель Криму в січні 2016 року став до лав «кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Н. Челебіджихана».

«Бувши членом указаного незаконного збройного формування, підтримуючи цілі його створення (здійснення блокади Криму з боку українського кордону, а також боротьба, у тому числі збройна, за повернення Кримського півострова до складу України), Февзі Саганджі від січня 2016 до вересня 2017 року брав активну участь у діяльності батальйону, перейшовши курси стрілецько-огневої, рукопашної та мінно-вибухової підготовки», – стверджували у кримському управлінні ФСБ РФ.

Командир кримськотатарського цивільного формування ім. Н. Челебіджихана Ленур Іслямов в коментарі телеканалу ATR тоді повідомив, що не знає цю людину, а всі обвинувачення Февзі Саганджі в участі в незаконному формуванні – безпідставні.

 Поділитися