MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

З «ЛНР» на контрольовану урядом територію передали 60 в’язнів

24.05.2019   
ХПГ-інформ

Сьогодні, 24 травня, з території «ЛНР» на підконтрольну урядові України територію передали 60 українських громадян, які перебували в пенітенціарних установах Луганської області на момент початку збройного конфлікту на Сході країни. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людина Людмила Денісова у Facebook.

Фото: Facebook Людмили Денісової

Передача відбулася у місті Щасті.

«Це вже п’ятий етап передачі ув’язнених з окупованої частини Луганської області. З грудня 2018 року по травень 2019 ми перемістили 255 засуджених. З них 105 осіб або їхні родичі безпосередньо зверталися до мене із заявами про переведення. // Всього, разом з особами, яких переведено з окупованої частини Донецької області – переміщено 268 засуджених. З них вже 46 осіб звільнено», – написала Омбудсмен.

Як повідомляє Л. Денісова, протягом 2014–2019 років загалом переведено 454 засуджених.

Нагадаємо, 20 березня та 22 квітня цього року з території самопроголошеної «Луганської народної республіки» українській стороні так само передали по 60 засуджених для подальшого відбування покарання на контрольованій урядом території.

 Поділитися