MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ФСВП Росії вважає Балуха громадянином РФРФ: Балуха продовжують утримувати в ШІЗО колоніїКрим: Суд збільшив Балуху час перебування в колоніїРФ: У колонії не прийняли передачу для Володимира Балуха (ОНОВЛЕНО)РФ: Володимир Балух перебуває в колонії в місті Торжку Тверської областіРФ: Володимира Балуха тримають у карцері СІЗОРФ: Володимир Балух перебуває у СІЗО у ТверіВолодимир Балух «знайшовся» у ЯрославліВолодимира Балуха для подальшого відбування покарання етапують до Тверської області РФРФ: Володимира Балуха етапували з Краснодара в невідомому напрямкуКрим: Володимира Балуха етапували до російського КраснодараКрим: Балух не проситиме про помилуванняКрим: Володимирові Балуху відмовили в УДЗКрим: Захист Балуха подав прохання про УДЗКрим: Балуха перевели з карантину до тюремного баракуКрим: Захисники не змогли відвідати Балуха в колоніїВолодимра Балуха етапували до Керченської колонії № 2Балух вирішив припинити голодуванняКрим: суд змінив вирок БалухуКрим останнім часом (05.07.–13.07.2018)

РФ: Балуха перевели до тюремної лікарні

31.05.2019   
ХПГ-інформ
Засудженого в анексованому Криму українця Володимира Балуха, який відбуває покарання у виправній колонії у Тверської області РФ, перевели до тюремної лікарні. Втім, адвокатка не має підтвердження цієї інформації, що походить з офісу уповноваженого з прав людини у Тверській області.

Засудженого в анексованому Криму українця Володимира Балуха, який відбуває покарання у виправній колонії № 4 у місті Торжку Тверської області РФ, перевели до тюремної лікарні. Про це повідомив сайт проєкту «Крым.Реалии», посилаючись на апарат уповноваженого з прав людини у Тверській області.

Адвокатка Ольга Дінзе та Володимир Балух
(архівне фото: Антон Наумлюк, krym.org)

«Ми зв’язалися з Федеральною службою виконання покарань (ФСВП – ред.), він (Балух – ред.) переведений до обласної лікарні ФСВП, до міста Торжка», – цитує видання повідомлення офісу уповноваженого.

Адвокатка українця Ольга Дінзе зазначила, що не має офіційного підтвердження цієї інформації.

«Я звернулася до тимчасового виконувача обов’язків начальника колонії із проханням дозволити відвідування Балуха лікарем з метою його первинного огляду та встановлення наявности або відсутности ознак того чи того захворювання з урахуванням його скарг на стан здоров’я. Якщо його переведуть до ЛПЗ (лікувально-профілактичний заклад – ред.), то виключно з метою відмови в задоволення мого прохання і створення видимости надання Балухові медичної допомоги. Оскільки відповідь на мою заяву на теперішній час не надійшла, я не можу коментувати ситуацію, що склалася на сьогодні», – сказала Ольга Дінзе.

Адвокатка має намір відвідати Балуха наступного тижня.


Хатні труси у Володимира Балуха та його матері співробітники ФСБ РФ провели 8 грудня 2016 року. Напередодні затримання Балуху погрожували поліцією за те, що той повісив на стіні свого будинку табличку з назвою вулиці на честь Героїв Небесної Сотні. Раніше Балух за свою проукраїнську позицію неодноразово зазнавав переслідувань з боку влади окупованого Криму. Його будинок співробітники поліції трусили двічі. Після другого трусу Балуха звинуватили в образі співробітника поліції та засудили до 320 годин обов’язкових робіт.

19 березня 2018 року, перебуваючи в СІЗО, Володимир Балух розпочав голодування на знак протесту проти вироку суду про позбавлення його волі на 3 роки й 5 місяців у колонії-поселенні. Після місяця повної відмови від їжі кримський архієпископ Климент переконав Балуха заживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50–70 грамів сухарів з чорного хліба та чай з медом), що підтримує «балансування на нульовій позначці». Пізніше Балух вирішив тимчасово припинити голодування, яке тривало більш ніж 200 днів. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Балуха, внаслідок голодування, є підозри на виразку та панкреатит.

5 липня 2018 року підконтрольний московській владі Роздільненський районний суд Криму засудив Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів за сукупністю двох кримінальних справ – про зберігання боєприпасів і про дезорганізацію роботи ІТТ.

3 жовтня 2018 року підконтрольний московській владі Верховний суд Криму змінив вирок Балуху з 5 років колонії загального режиму на 4 роки та 11 місяців. Балуха засудили до такого строку за сукупністю двох кримінальних справ. Суд не задовольнив апеляцію захисту, але пом’якшив вирок, «ураховуючи позитивну характеристику Володимира Балуха».

З 29 березня цього року Балух перебуває у виправній колонії в місті Торжку Тверської області Російської Федерації (ФКУ ИК-4 УФСИН России по Тверской области).

Правозахисний центр «Меморіал» вважає Володимира Балуха політв’язнем.

 Поділитися