MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Інтерпол закликає допомогти виявити найрозшукуваніших еко-злочинців світу

08.06.2019   
Денис Волоха

Міжнародна поліція розшукує 7 людей, обвинувачуваних в екологічних злочинах, зокрема, скиданні небезпечних відходів, незаконній вирубці та контрабанді слонової кістки.

Міжнародна кримінальна поліція своєрідно відзначила Всесвітній день охорони довкілля, виступивши в рамках Програми з екологічної безпеки з публічним закликом до громадськості допомогти знайти сімох найбільш розшукуваних у світі людей, відповідальних за різноманітні злочини проти екології.

Цим злочинцям присвоєно червоний ступінь уваги, що значить, що вони оголошені в міжнародний розшук. Щодня Інтерпол закриває приблизно дев’ять «червоних кейсів» через затримання, видачу чи добровільну явку розшукуваної людини.

За еко-злочини в міжнародному розшуку перебувають:

  1. Guo Qin Huang (42 роки), розшукується Китаєм за контрабанду підохоронних видів та їх похідних.
  2. Nicholas Mweri Jefwa (44 роки) та Samuel Bakari Jefwa (29 років), розшукуються Кенією за незаконний продаж трофеїв від полювання та організовану злочинну діяльність.
  3. Албанські брати Ergest Memo (34 роки) й Taulant Memo (33 роки), розшукуються Грецією за протизаконну вирубку лісу. Таулант Мемо також обвинувачується в незаконній торгівлі зброєю.
  4. Bhekumusa Mawillis Sshiba (39 років), розшукується Есватіні (колишній Свазіленд) за незаконні дії щодо дикої природи.
  5. Muk Nam Wong (62 роки), також розшукується Китаєм за контрабанду підохоронних видів та їх похідних.

З екологічними злочинами пов’язано утворення приблизно 110-281 млн доларів незаконного прибутку, — ідеться в повідомленні Інтерполу. — У квітні міністри внутрішніх справ країн «Великої сімки» закликали докладати більше зусиль для протидії екологічним злочинам шляхом співпраці з Міжнародною поліцією.

«Екологічні злочини скоюються в промислових масштабах, з отриманням мільйонних прибутків транснаціональними злочинними групами, які підривають принцип верховенства права та становлять загрозу національній безпеці, — говорить Генеральний секретар Інтерполу Юрген Сток. — Публічний заклик Інтерполу це нагадування про те, що видача втікачів правосуддю — фундаментальне завдання міжнародного співробітництва для застосування права. Злочини у сфері екології мають глобальний характер, отже, потребують глобальних відповідей».

Інтерпол закликає громадськість не намагатися контактувати з розшукуваними особами, а повідомляти в місцеву поліцію або безпосередньо в Інтерпол про будь-які дані, що допоможуть відстежити злочинців.

Читайте також: Брудне повітря могло бути причиною смерті дівчинки з Лондона

 Поділитися