MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

РФ: Новини про умови утримання і стан здоров’я Володимира БалухаРФ: Балуха перевели до тюремної лікарніФСВП Росії вважає Балуха громадянином РФРФ: Балуха продовжують утримувати в ШІЗО колоніїКрим: Суд збільшив Балуху час перебування в колоніїРФ: У колонії не прийняли передачу для Володимира Балуха (ОНОВЛЕНО)РФ: Володимир Балух перебуває в колонії в місті Торжку Тверської областіРФ: Володимира Балуха тримають у карцері СІЗОРФ: Володимир Балух перебуває у СІЗО у ТверіВолодимир Балух «знайшовся» у ЯрославліВолодимира Балуха для подальшого відбування покарання етапують до Тверської області РФРФ: Володимира Балуха етапували з Краснодара в невідомому напрямкуКрим: Володимира Балуха етапували до російського КраснодараКрим: Балух не проситиме про помилуванняКрим: Володимирові Балуху відмовили в УДЗКрим: Захист Балуха подав прохання про УДЗКрим: Балуха перевели з карантину до тюремного баракуКрим: Захисники не змогли відвідати Балуха в колоніїВолодимра Балуха етапували до Керченської колонії № 2Балух вирішив припинити голодування

РФ: Балуха знову тримають у карцері

22.06.2019   
Денис Волоха

Володимир Балух перебуватиме в штрафному ізоляторі тверської колонії принаймні до 2-го липня: адміністрація влаштувала йому провокацію, — говорить адвокатка.

21-го червня адвокатка Ольга Дінзе відвідала Володимира Балуха, який перебуває в колонії Тверської області Росії.

Причиною переведення українця до ШІЗО, де він раніше вже просидів майже три місяці, за словами Ольги Дінзе, є нібито «порушення внутрішнього розпорядку колонії», яке спровокувала адміністрація.

«Балуху перед вечерею стало зле, і він попросив відвести його до лікаря. Співробітник колонії сказав: ‘Ти приляж поки’. Балух приліг, хоча це не можна в такий час доби. Його тут же сфотографували, відвели в медичну частину й помістили в ШІЗО за те, що він порушив внутрішній розпорядок», — сказала адвокатка «Крим.Реалії».

До цього, за словами пані Дінзе, Балуха перевели з тюремної лікарні назад до колонії.

«Його перевели з лікувально-профілактичного закладу назад до колонії. Після приїзду в колонію він 4 дні перебував у п’ятому загоні. Після чого співробітники колонії спеціально створили ситуацію, тобто провокацію, після якої вони зафіксували чергове незначне порушення і помістили його в ШІЗО».

Через перебування Балуха в карцері йому відмовилися передавати посилку від члена Правозахисної ради Санкт-Петербурга, єпископа Григорія Міхнова-Вайтенка.

«Йому були призначені знову посилка й передача… Пішли сьогодні. Сьогодні, коли прийомниця з’ясовувала, призначена або не призначена, прийшла інформація, що Балух знову поміщений у ШІЗО, і, відповідно, передача йому не призначена», — розповів російський правозахисник.

Коментарів від співробітників російської кримінально-виконавчої системи щодо поміщення Балуха до ШІЗО — немає. З якого саме числа його перевели з тюремної лікарні до колонії та коли помістили до карцера — невідомо.


  • 8-го грудня 2016-го року співробітники ФСБ провели обшуки вдома у Володимира Балуха та його матері. Напередодні затримання Балуху погрожували поліцією за те, що той повісив на стіні свого будинку табличку з назвою вулиці на честь Героїв Небесної Сотні.
  • 19-го березня 2018-го року, перебуваючи в СІЗО, Володимир Балух розпочав голодування на знак протесту проти вироку суду. Після місяця повної відмови від їжі кримський архієпископ Климент переконав Балуха заживати мінімальний набір продуктів, що підтримує «балансування на нульовій позначці». Пізніше Балух вирішив тимчасово припинити голодування. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Балуха, внаслідок голодування, є підозри на виразку та панкреатит.
  • 5-го липня 2018-го року Роздільненський районний «суд» Криму засудив Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів за сукупністю двох кримінальних справ — про зберігання боєприпасів і про дезорганізацію роботи ізолятору.
  • 3-го жовтня 2018-го року «Верховний суд Криму» пом’якшив вирок до 4 років і 11 місяців, «ураховуючи позитивну характеристику Володимира Балуха».
  • З 29-го березня цього року Балух перебуває у виправній колонії в місті Торжку Тверської області РФ.
  • 30-го травня стало відомо про переведення Балуха до тюремної лікарні.

Правозахисний центр «Меморіал» вважає Володимира Балуха політв’язнем.

Указом Президента України від 17-го травня Балуху призначена стипендія імені Левка Лук’яненка.

 Поділитися