MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Невідомі побили екс-мера Конотопа Артема Семеніхіна, він у реанімації (ОНОВЛЕНО)

27.06.2019   
Денис Волоха
Сьогодні вночі невідомі напали на мера Конотопа та кандидата в нардепи за 160-им округом (місто Шостка) Артема Семеніхіна.

Сьогодні вночі невідомі напали на мера Конотопа та кандидата в нардепи за 160-им округом (місто Шостка) Артема Семеніхіна.

Подія сталася близько першої години ночі, коли чоловік повертався додому, — повідомляє поліція Сумської області. Невідомі напали на нього і спричинили тяжкі тілесні ушкодження. Потерпілого доставили до лікарні. Зараз він знаходиться в реанімаційному відділенні.

Відкрито провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (замах на умисне вбивство).

Депутатка Сумської облради від ВО «Свобода» Олена Сердюк оприлюднила у Фейсбуці відео, у якому говорить, що пов’язує напад на Семеніхіна з його висуванням у депутати Верховної Ради за 160-им округом, а також із чинним нардепом і кандидатом за цим же округом, екс-регіоналом, — Ігорем Молотком. Саме Молотка вона вважає ймовірним замовником злочину.

Семеніхіна зареєстрували кандидатом (самовисування) у вівторок 25-го червня, менш ніж за дві доби до нападу.

На 10:20 у Сумах заплановано брифінг щодо інциденту.

Інформація оновлюється.

Оновлено. Під час брифінгу начальник поліції Сумщини Микола Лушпієнко повідомив, що на місці скоєння злочину працює посилена слідчо-оперативна група, а також співробітники сумської прокуратури.

Спілкування зі свідками, відповідно до його слів, поки що не принесли очевидних результатів. Поліцейські зараз не мають змоги взяти свідчення й проводити інші слідчі дії з потерпілим через його тяжкий стан.

Слідство розглядає три версії скоєння злочину:

  1. Через громадську діяльність потерпілого (основна версія, яку підтримує потерпілий та його оточення)
  2. Із хуліганською метою
  3. Через «особисті душевні відносини»

Начальник слідчого управління області Олег Григоров закликав медіа сприяти розкриттю злочину.

Оновлено 2. Як повідомляє «Громадське радіо», посилаючись на слова Олени Сердюк, у Семеніхіна — переломи тавідкрита черепно-мозкова травма.

«У нього стабільно важкий стан: відкрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку, переломи грудної клтини та руки, пошкоджені шийні хребці», — розповіла Сердюк у коментарі. За її словами, Артем Семеніхін прийшов до тями, поліцейські вже опитали його.

 Поділитися