MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правозахисники відстоюють права людини в місцях позбавлення волі (ПРЕСАНОНС)

09.07.2019   
10 липня 2019 року о 14:00 у приміщенні комітетів Верховної Ради України відбудеться чергове засідання робочої групи з реформування пенітенціарної системи. На засідання запрошені народні депутати України, експерти з пенітенціарних питань, правозахисники.

10 липня 2019 року о 14:00 годині у приміщенні комітетів Верховної Ради України за адресою: вул. Садова, 3-а, 7-й поверх, зал 727, відбудеться чергове засідання робочої групи з реформування пенітенціарної системи.

На засідання запрошені народні депутати України, експерти з пенітенціарних питань, правозахисники.

На засіданні обговорюватимуться актуальні питання та резонансні факти порушень прав людини в місцях позбавлення волі, такі як брутальні зловживання в Бердянській виправній колонії № 77 (БВК-77) і звільнення, переслідування штатних лікарів за оприлюднення інформації про порушення прав людини, факти катувань і жорстокого поводження, переслідування засуджених через скарги, заяви на дії (бездіяльність) персоналу, а також повне ігнорування цих питань компетентними органами, які мають адекватно та професійно реагувати на порушення прав людини.

Серед питань що плануються до обговорення, є скасування статті 391 КК України (злісне невиконання законних вимог адміністрації), безпідставне застосування фізичної сили з боку груп швидкого реагування (ГШР) щодо засуджених, обговорення недоліків Законопроекту № 7337 «Про пенітенціарну систему» та інші питання, що стосуються захисту прав засуджених і персоналу в місцях позбавлення волі.

Акредитація телефоном: 0442552224; 0977180610; 0673419531

По додаткову інформацію звертатися до:

Євгена Захарова – директора ХПГ: [email protected];

Олега Цвілого – ГО «Альянс Української Єдності»: 0689332882.

 Поділитися