MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: сина делегата Курултаю знайшли вбитим (ОНОВЛЕНО)

12.07.2019   
Денис Волоха

Фахрі Мустафаєв та його батько Мустафа Мустафаєв. Зображення: телеканал ATR

Тіло 38-річного Фахрі Мустафаєва, який зник напередодні, було знайдене 11-го липня закопаним у землю в Бахчисарайському районі.

Як повідомляла юристка Хатідже Мамут, 10-го липня приблизно о дев’ятій годині Мустафаєву хтось подзвонив, після чого він швидко зібрався й кудись поїхав, сказавши, що до Сімферополя, у справах. Після 9:30 він перестав відповідати на дзвінки.

Тіло 38-річного сина делегата Курултаю кримськотатарського народу Фахрі Мустафаєва знайшли 11-го липня в селі Рєпіне Бахчисарайського району, — інформує ATR. Інформацію телеканалу також підтвердила Хатідже Мамут.

«Знайшли мертвим у районі села Ароматне, а точніше, у Рєпіному. Батько його впізнав. Убивця закопав тіло Фахрі. Похорони завтра, попередньо об 11-ій годині, якщо встигнуть оформити документи», — сказала пані Мамут.

Пізніше журналіст Шевкет Наматуллаєв написав, що похорони (дженазе) відбудуться сьогодні о 15-ій, на вулиці Джесарет, 56 у Бахчисараї.

ATR також нагадує, що в листопаді 2017-го року силовики здійснювали обшуки в будинках Фахрі та Мустафи Мустафаєвих, нібито, щоби перевірити документи через кредит, який узяв Фахрі.

«Я в них запитав: ‘Чому саме так чините, чому не викликали його (Фахрі, — авт.)? Він би всі документи показав, розказав усе’. Мені відповіли, що ніби як у Російській Федерації так належить чинити. У нас усе нормально з документами, усі банківські документи є. Це ще одна спроба здійснити тиск, я думаю. Я це і слідчому сказав. Тобто син узяв кредит, а вони прийшли й до нього, і до мене, усе в мене в домі сфотографували, перекинули», — сказав тоді батько загиблого.

Мустафа Мустафаєв виступав у якості свідка захисту на так званому судовому процесі в справі заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова. Він часто відвідує й інші «суди» над кримськими татарами в окупованому Криму. 

Повідомляється, що в загиблого залишилося троє малолітніх дітей.

Як писала ХПГ учора, у Криму на берег винесло тіло 61-річного кримського татарина з прив’язаною до шиї гирею.

Оновлено. Як повідомив Шевкет Наматуллаєв, двох підозрюваних було затримано ввечері 11-го липня. За його словами, основна версія слідства — злочин скоїли, щоби не віддавати борг.

«У Фахрі Мустафаєва було фермерське господарство. За однією з версій, той, хто взяв гроші ще рік тому, мав допомогти Фахрі вирішити деяке питання. Але й рішенням проблеми не допоміг, і гроші не повертав. У день убивства боржник позвав Фахрі обговорити варіанти повернення грошей — забивши його камінням і закопавши, вирішив ‘віддати’ борг. За іншою версією — ще був постріл із дробовика в голову. Машину Фахрі знайшли в Севастополі, один зі співучасників її відігнав, щоб заплутати сліди», — написав Наматуллаєв у Фейсбуці.

 Поділитися