MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Насильницькі зникнення та зникнення безвісти в Україні під час збройного конфлікту на сході у 2014–2019 рр. (ПРЕСАНОНС)

26.07.2019   
30 липня о 12:30 в ІА «УНІАН» (Київ, вул. Хрещатик, 4). Будуть презентовані результати проєкту щодо розшуку зниклих безвісти під час збройного конфлікту на сході України в 2014–2019 рр. та правової кваліфікації цих злочинів.

30 липня о 12:30 в інформаційній агенції «УНІАН» (Київ, вул. Хрещатик, 4) відбудеться пресконференція Харківської правозахисної групи (ХПГ), де будуть презентовані результати проєкту щодо розшуку зниклих безвісти під час збройного конфлікту на сході України в 2014–2019 рр. та правової кваліфікації цих злочинів.

Спікери Євген Захаров та Ігор Сосонський (ХПГ) та Геннадій Щербак («Мирний берег», Луцьк) зроблять огляд результатів дослідження, наведуть кількісні показники та класифікацію зникнень за обставинами (під час бойових дій, у полоні, на блокпостах та після викрадення) та способом дії (зникнення безвісти, насильницькі зникнення), розкажуть про результати пошуку зниклих та розслідування відповідних злочинів.

Контакти: Євген Захаров, [email protected]

Проект виконувався ХПГ за підтримки Фонду прав людини Посольства США в Україні

 Поділитися