MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Хвора на рак австралійка вперше в країні скористалася евтаназією

05.08.2019   
Денис Волоха
61-річна Керрі Робертсон після 9 років лікування стала першою людиною в Австралії, що вирішила припинити життя, скориставшись законом про евтаназію.

61-річна Керрі Робертсон після 9 років лікування стала першою людиною в Австралії, що вирішила припинити життя, скориставшись законом про евтаназію.

Як пише BBC, жінка отримала дозвіл на «контрольоване вмирання» після 26-денного розгляду її заявки.

У 2010-му році в неї діагностували рак молочної залози. Згодом хвороба поширилася на її кістки, легені, мозок та печінку. У березні цього року Робертсон вирішила припинити хіміотерапію та опромінення, після того як побічні ефекти та біль стали нестерпними, — говорить її сім’я.

Керрі Робертсон пішла з життя в будинку престарілих, слухаючи пісні Девіда Бові.

«Ми були поруч із нею, у фоні грав Девід Бові, в оточенні любові, з останніми сказаними словами, просто та з гідністю, — говорить її донька Ніколь у заяві, опублікованій благодійною організацією Go Gentle Australia. — Для мене це найважливіше — знати, що ми зробили все, щоби її життя було щасливим, а смерть — спокійною».

У червні в австралійському штаті Вікторія набув чинності закон про евтаназію для людей, що постійно відчувають біль. Подати заявку на проведення спеціально підготовленими лікарями процедури передчасної смерті може людина, якій виповнилося 18 років і якій залишилося жити менш як півроку.

Сім’я Робертсон говорить, що вони подали заявку в перший же день дії нового закону.

Штат Вікторія — єдиний, у якому вдалося прийняти такий закон у 2017-му році, після понад ста годин обговорення в парламенті. Інші штати, Західна Австралія та Квінсленд, також розглядають можливість узаконення добровільної смерті.

 Поділитися