MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рига планує відмовитися від тролейбусів через «неекологічність»

19.08.2019   
Денис Волоха

У латвійській столиці мають намір замінити тролейбуси автобусами з нульовими викидами.

За словами представниці ризького комунального підприємства Rīgas satiksme Байби Барташевичі, — пише Delfi, — хоч тролейбуси і є доволі доброзичливим до навколишнього середовища видом транспорту, їхня інфраструктура вимагає суттєвих витрат на утримання.

Через це, з появою нових автобусів із нульовими викидами, від тролейбусів почнуть відмовлятися.

Зараз у Ризі є 17 тролейбусних маршрутів, за якими курсують 260 тролейбусів. У 2012-му році їх було понад 300. За рік ризькі тролейбуси проїжджають понад 10 мільйонів кілометрів, перевозячи приблизно 40 мільйонів пасажирів.

Тролейбуси не зникнуть одночасно. Нові тролейбуси з парку Rīgas satiksme будуть їздити ще принаймні десять років. Проте вже зараз на деяких маршрутах у Ризі тролейбуси замінюють іншими видами громадського транспорту. На одному з маршрутів тролейбуси замінили мікроавтобусами.

Тролейбуси в Ризі з’явилися в 1947-му році.

Тим часом, Чернігів отримав шість нових тролейбусів «Барвінок» Т121 виробництва концерну «Еталон» за 30 мільйонів гривень.

 Поділитися