MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Українські кур’єри в Росії. Протидія торгівлі людьми

02.09.2019   
Дмитро Мазурок
Вони ніби легально їдуть до Росії заробити копійку. І потрапляють у рабство до транскордонних злочинних угрупувань. Щоб запобігти цьому, Харківська правозахисна група спільно з партнерами розпочинає новий проект.

Команда Харківської правозахисної групи рада сповістити про старт річного проекту «Українські кур’єри в Росії. Протидія торгівлі людьми», який підтримано Посольством США в Україні.

Разом з нашими партнерами – «Еспресо TV», «Магнолія TV», Всеукраїнським об’єднанням протидії торгівлі людьми – ми будемо допомагати українцям, які стали жертвами торгівлі людьми: їх обманом заманили до Росії під приводом роботи кур’єрами, а потім шантажем та погрозами примусили працювати на злочинців. З 2016 року більше 2000 наших громадян (переважно чоловіків призовного віку) опинились в Росії за гратами  через діяльність транскордонного злочинного угрупування.

Ми хочемо повернути наших громадян додому, дати їм шанс вийти на свободу. Хочемо, щоб батьки знову побачили своїх дітей. Для цього адвокати Харківської правозахисної групи будуть надавати правову допомогу потерпілим від торгівлі людьми, консультувати їхніх рідних. На каналах “Еспресо TV” та “Магнолія TV” протягом року вийде серія передач та сюжетів, в яких ми розповімо про долі наших громадян в полоні Росії, про роботу правоохоронних органів, дамо поради від експертів. Адвокати та судді відвідають професійні семінари від колег, які вже мають досвід роботи у цій тематиці. Щоб подолати бюрократичні перепони та недосконалість законодавства, ми запланували регулярні робочі зустрічі з Національною поліцією, Мінсоцполітики, Мін’юстом, Міністерством закордонних справ та Омбудсманом.

Якщо ви знаєте когось, хто потребує допомоги через те, що став жертвою торгівлі людьми, звертайтесь до нас через керівника проекту Дмитра Мазурка ([email protected]), через нашу сторінку у Фейсбуці або за контактами організації


Проект здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

 Поділитися