MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кернес вже не проти Маршу рівності

09.09.2019   
Ірина Скачко
Харківська міська рада передумала забороняти KharkivPride. Більше того, міський голова у телефонній розмові пообіцяв всіляко сприяти його проведенню.

Марш рівності-таки відбудеться 15 вересня. Сьогодні організаторки KharkivPride Віра Чернигіна та Ганна Шаригіна, а також адвокатка Харківської правозахисної групи Таміла Беспала зустрілися з першим заступником міського голови Ігорем Тереховим. Чиновник заявив, що Харківська міська рада не звертатиметься до суду щодо заборони Маршу рівності.

Крім того, як повідомляє MediaPort, Геннадій Кернес у телефонній розмові пообіцяв всіляко сприяти його проведенню. На питання, чому влада змінила своє ставлення до заходу, міський голова відповів досить ухильно: «Чому? Тому що ми бачимо, що це такий захід, якому потрібно забезпечити безпеку. Ми не можемо обмежувати їм, заборонити».

Нагадаємо, минулого тижня Геннадій Кернес висловився про недоцільність Прайду у прифронтовому місті. У четвер у Харківській міській раді зібралася погоджувальна комісія, яка мала вирішити долю маршу рівності, а також кількох інших заходів, які праворадикальні організації раптово запланували провести в центрі міста саме 15 вересня. Серед них – мітинг за екологію, мітинг і хода за традиційні сімейні цінності, молитовне стояння.

Організатори заходів на захист традиційних сімейних цінностей

Співорганізаторка KharkivPride Ганна Шаригіна погодилася перенести марш у будь-який інший район міста. «Ми обговорювали з поліцією питання безпеки і ми готові розглянути інший маршрут нашої акції задля того, щоб право на свободу самовираження і свободу мирного зібрання різних людей з різними позиціями могло реалізуватися в нашому місті. Отже, ми не будемо відміняти наш захід, але ми готові розглянути різні варіанти маршрутів задля безпеки нашого міста», — сказала вона. Але, незважаючи на цю заяву і готовність Національної Поліції забезпечити порядок, харківська влада вирішила звернутися до суду з вимогою обмежити всі заплановані на 15 вересня заходи.

Ганна Шаригіна

Правозахисна хода KharkivPride має привернути увагу суспільства до проблеми рівноправ’я та безпеки для всіх громадян – незалежно від гендеру та сексуальної орієнтації. Цього року подібні заходи вже пройшли в 14 містах України.
В Києві, зокрема, у Марші рівності взяли участь майже вісім тисяч людей. KharkivPride широко підтримала міжнародна спільнота – посольства Німеччини, США, Швеції, Канади, Данії, Нідерландів, Норвегії, Великої Британії.

 Поділитися