MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«ЛНР» передала Україні 54 засуджених українських громадян

12.09.2019   
ХПГ-інформ
Це вже сьома така акція. Також передано 10 кримінальних справ, за якими засуджені зможуть звернутися до судових органів у порядку апеляції або касації.

Сьогодні так звана ЛНР передала українській стороні 54 засуджених громадян України, які на момент окупації частини Луганської області перебували в установах виконання покарань. Передача відбулася на мосту біля міста Щастя – це вже сьома така акція. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у фейсбуку.

Фото з фейсбуку Людмили Денісової

Як зазначає Л. Денісова, наймолодшому серед в’язнів – 26 років, найстаршому – 61. Сьогодні ж, зі слів Уповноваженої, після необхідних процедур одну особу звільнять, оскільки її термін відбування покарання скінчився.

Також передано 10 кримінальних справ, за якими засуджені зможуть звернутися до судових органів у порядку апеляції або касації. Право цих громадян на вільний доступ до правосуддя буде відновлено, – мовиться в повідомленні.

Омбудсмен нагадує, що з грудня минулого року до сьогодні з окупованої частини Луганської області переведено 373 засуджених українця, з окупованої частини Донецької області – 13, з них 105 осіб – звільнено.

 Поділитися