MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: Знайдені останки зниклого безвісти кримського татарина

17.09.2019   
ХПГ-інформ
Протягом року про Ейнара Еюпова не було жодної звістки.

Біля села Холмівка Бахчисарайського району знайдено тіло Ейнара Еюпова, 20-річного кримського татарина, який зник безвісти в серпні минулого року. Про це у фейсбуці написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, – передає сайт проєкту «Крым.Реалии».

Ейнар Еюпов (фото з сайту atr.ua)

«Протягом року не було жодної звістки про нього», – написав Чубаров.

Як повідомив у фейсбуці кримськотатарський активіст Сейдамет Мустафаєв, останки Ейнара знайшла жінка, яка пасла у лісі кіз.

Нагадаємо, Ейнар Еюпов зник 6 серпня 2018 року в Бахчисараї.

«У понеділок, 6 серпня, він пішов на роботу, як завжди. До роботи він не доїхав, уже ввечері з роботи почали дзвонити, розпитувати, де, що і як. Дома він не з’являвся. Ейнар не провадив поганий спосіб життя, він позитивний хлопець. Єдине, що два роки тому померла його мама, і він не дуже добре це зніс…» – розповіла тоді Зішан – двоюрідна сестра Ейнара.

Вона також додала, що в Ейнара залишились батько та молодша сестра, а також сказала, що всі його документи залишилися вдома, тож наміру поїхати спеціально Ейнар не мав.

 Поділитися